Суспільство (відео)

Стій! Ліфт не працює або скільки ліфтів Чернігова потребує модернізації (Відео)

Експерт ЖКГ Геннадій Луценко розповів про проблеми ліфтів у Чернігові.

— На сьогодні в Чернігові є дуже велика кількість жилих будинків, що мають ліфти і, на мою думку, понад 50 %, а можливо, і 75 % потребують як модернізації, так і капітальних ремонтів. Звісно, на це треба виділяти значні кошти і приділяти велику увагу. Слава Богу, в Чернігові ще не траплялося таких летальних випадків, але доволі часто зустрічаються випадки, коли вони не працюють протягом тривалого часу.

На сьогодні один сучасний ліфт коштує півмільйона гривень. Тобто говорити про такі значні кошти ми не будемо, але якщо брати до уваги модернізацію та заміну деяких агрегатів і вузлів, то, звісно, ці кошти – у сумах понад 100-150 тисяч гривень щонайменше – необхідні для того, щоб привести у більш-менш дієвий вигляд такий механізм роботи ліфтів.

Як відомо, на пленарному засіданні дев’ятої сесії Чернігівської міськради VІІ скликання, яка відбудеться 30 червня депутати планують розглянути питання «Про Програму капітального ремонту ліфтів у житлових будинках міста Чернігова на 2016-2020 роки» зі змінами.

Ще статті по темі

Back to top button