Суспільство (відео)

Візитівкою Чернігівщини стала робота юної художниці (Відео)

Нову офіційну листівку розробили в Чернігівській обласній адміністрації. Центральне місце в ній займає робота 15-річної художниці Богдани Єсипенко, випускниці Чернігівської дитячої художньої школи. Це яскрава експозиція в українському стилі – «Пори року». В її основі – українське дерево життя, такий собі символ Берегині, що демонструє нашу самобутність.

«Захотіла зобразити українську землю, адже вона годувальниця. Вона дійсно є дуже прекрасною. Природа, все, що нас оточує», — Богдана Єсипенко, художниця, учениця школи №1.

Новий губернатор – новий підхід. Насамперед не офіціоз, а духовні та культурні цінності. Адже листівка – це візитівка області, саме вона презентуватиме нас у всіх офіційних зверненнях по країні і не тільки.

«Це символ України. Наших людей, які в нас роботящі люди. Це й стало передумовою нашого вибору», — Олександр Мисник, голова Чернігівської ОДА.

Стара листівка, на думку Олександра Мисника, давно вже себе вичерпала. Погоджується з цим і більшість експертів – сіре, тьмяне фото адміністрації пережиток радянщини.

«Безумовно, це голий офіціоз – партійно-владний, як кажуть, документ. Цей яскравіший, цей красивіший», — Борис Дєдов, заслужений діяч мистецтв України, директор Музею сучасного мистецтва «Пласт-Арт».

«Однозначно я обрала б оцю, тому що сірі тони попередньої листівки не найкраще привертають увагу людини», — Олена Пономаревська, кандидат мистецтвознавчих наук.

«Ця мені видається такою офіційною. Але як людині мені ця більше подобається – вона весела, вона сучасна, вона приваблює кольоровою гамою та сучасним дизайном», — Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім.. Галагана.

Важливо також, що вибір нової листівки став оцінкою таланту нашої дитини. Адже була відібрана робота не титулованих «заморських» митців, а простої дівчинки з Чернігова, що зайвий раз доводить – у нас безліч талантів. Головне – бажання їх бачити.

«Вона в стилі саме української народної картини. Стилістиці українського наїву, який відомий на весь світ», — Олена Пономаревська, кандидат мистецтвознавчих наук.

«Це дуже талановита дитина. Дитина яка відчуває своїм серцем українське мистецтво», — Олена Пономаревська, кандидат мистецтвознавчих наук.

«Ми, звісно, й не думали, що ця картина отримає такий статус – листівки. І її побачить вся Україна. Для нас це великий підйом, натхнення і свято», — Олена Єсипенко, мати юної художниці.

«Річ, яка несе тепло. Відображає душу, серце, відображає дитячий погляд. Отого, чого ми часом себе позбавляємо через певний статус, через те, що ми вже виросли і стали дорослими», — Отець Роман, настоятель Катерининського храму м. Чернігів.

Поцікавились думкою і пересічних чернігівців – якій із листівок вони віддали б перевагу. Більшість оцінила рух уперед – від старого до нового.

— Ну, ця, звісно. – Чому? – Характерна така. Показує і культуру, і все. І вона більш приваблива.

— Мені здається, оця. Чому? – Більш весела. В цієї більш бюрократичний вигляд.

— Я просто люблю малювати, то мені більше подобається ця – яскрава, гарна. Мені більш подобається ця.

Нові якісні зміни атрибутики обласної адміністрації – це перші кроки, що стають основою якісних змін в житті області. А чернігівську обновку напередодні новорічних свят невдовзі оцінить уся країна.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button