Суспільство (відео)

Столичні люстратори засипали Апеляційний суд Чернігова грошима (Відео)

Більше сотні молодиків у балаклавах і засобах, схожих на бронежилети, 16 січня зібрались під стінами чернігівського Апеляційного суду. Як з’ясувалось, це представники «Національного корпусу».

Приїхали з Києва, аби з нашого міста розпочати люстраційний марафон. Перший у їхньому списку — голова апеляційного суду Садіг Тагієв, який минулоріч задекларував багатомільйонні статки.

«Ми вибрали список чиновників-негідників, представників влади, він його очолює. Людина, яка жодного дня не працювала в бізнесі, декларує 33 мільйони гривень. У нього зарплата – 300 тисяч на рік. Відповідно, він мав суддею працювати 100 років?», — представник «Національного корпусу» Назар Кравченко.

-Ми хочемо, щоб Україна була без корупції, отаких злодіїв. Янукович звалив, а люди лишилися.

Із собою активісти принесли фальшиві купюри, які покидали на долівку та намагались порозпихувати в найнеочікуваніші місця.

—  Щоб він почувався тут як удома, щоб він ходив по грошах і почувався комфортно.

Кого ще занесли до люстраційного списку, активісти не зізнались. Утім, керівника Апеляційного суду мітингувальники так і не дочекались. За всім, що відбувалося, спостерігав лише представник господарчої служби суду. Чоловік звинуватив активістів у тиску на правосуддя.

«Ви залякуєте, ви зібрали сюди натовп. Я у чужих кишенях грошей не рахую, якщо ви рахуєте, то гріш вам ціна. Якщо ця людина була б злочинцем, її давно б уже прибрали», — працівник господарчої служби Володимир Гойдай.

Закінчили акцію молодики ефектно, запаливши димові шашки та фаєри. І пообіцяли таки добитися звільнення судді.

«Уже готові документи, звернення до вищої ради суддів, від сьогодні ми будемо подавати, і акції щодо люстрації триватимуть», — представник «Національного корпусу» Назар Кравченко.

Поліція грубих порушень громадського порядку під час мітингу не зафіксувала. Провівши захід, столичні «азовці» поїхали додому. До речі, проведення подібних акцій влітає подібним організаціям у «копійку». Адже на кольорові  агітаційні листівки, організацію та підвіз активістів необхідні гроші. Лише оренда одного автобуса на 50 осіб затягне на 5 тисяч гривень. Київські ж люстратори до Чернігова приїхали на кількох таких автобусах.

Ще статті по темі

Back to top button