Суспільство (відео)

Шана Героям: у Чернігові на центральній площі щодня вшановують пам’ять загиблих (Відео)

Щодня в будні дні зранку перед загальнонаціональною хвилиною мовчання біля стели загиблим Героям на центральній площі Чернігова звучить мелодія «Шани» у виконанні музикантів духових оркестрів. За словами начальника Чернігівської міської військової адміністрації, ініціативу започаткували, аби сприяти патріотичному духу в місті та нагадувати про подвиги Героїв, які віддають найцінніше за наше майбутнє.

«Це комплекс заходів, організованих військовою адміністрацією з метою вшанування наших військових, які зараз перебувають на фронті та віддають найцінніше – здоров’я та життя. В пам’ять загиблих Героїв, які боронили Чернігів і далі боронять нашу Україну. Тому що, відверто кажучи, максимально патріотично налаштовані люди зараз перебувають у лавах Збройних Сил. І вони там виконують свій громадянський святий обов’язок», — Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Виконують мелодію представники різних колективів.

«Ми спланували залучення кількох оркестрів. Це військово-музичний центр Сухопутних військ, це наш оркестр Чернігівського залізничного полку, Чернігівський обласний філармонійний центр», — Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

До ініціативи запрошують долучатися і цивільних музикантів, які зможуть грати у вихідні дні – суботу та неділю. Крім того, 8 червня до вшанування пам’яті залучили ще систему, яка в мирний час забезпечувала супровід музичних фонтанів. Відтепер вона сповіщатиме про загальнонаціональну хвилину мовчання.

«Так, ми зараз не чуємо в Чернігові вибухи та постріли, і деякі громадяни кажуть, що колись була війна і колись було погано. На мою думку, це неправильно, поки триває війна, кожен на своєму місці повинен максимально робити все заради нашої Перемоги, щоб ми та наші діти жили в кращому світі. Тому треба про це нагадувати, що все ж таки в країні війна, і треба підтримувати Збройні Сили та вшановувати загиблих наших Героїв», — Дмитро Брижинський, начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button