Суспільство (відео)

Суботні прогулянки містом-героєм: у Чернігові проводять безкоштовні екскурсії (Відео)

Вихідний із користю та новими знаннями – щосуботи в Чернігові знані та сертифіковані гіди проводять безкоштовні екскурсії.

«Це не видумка цього року, а вже приємна традиція, що третій рік діє в нашому місті. В нас працювала Школа Амбасадорів, власне, вони й стали ініціаторами того, щоб зародити традицію – щосуботи о 17-й годині від великого фонтана, що у сквері Б.Хмельницького, водити екскурсії. Взагалі вивчення свого міста, знайомство з ним, відкриття чогось новенького в ньому – дуже важливі, особливо в 2022 році, коли ми ставимо додаткові акценти на те, що ми маємо знати історію своєї держави та міста. З огляду на те, що наше місто було в основі державотворчих процесів незламної Україні, в якій ми зараз і живемо»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє дівчаток з Чернігова збирають гроші для ЗСУ (Фото)

Тож маєте гарну можливість насолодитися понад 1000-літньою історією, оглянути чернігівські святині та дізнатися подробиці становлення міста. Нова екскурсія – новий маршрут.

«Навіть якщо ми ходимо по «Дитинцю», то це можуть бути кілька маршрутів та інформаційних екскурсій. Якщо, наприклад, кажемо про наш жіночий монастир, то можемо піти через Красну площу, дійти до монастиря, поговорити та зупинитися біля «Чорної могили» і піти до Болдиної гори. Окремий маршрут є і по Болдиній горі. Торік був дуже затребуваний маршрут від скверу і аж до бібліотеки Тарновського, зараз цей маршрут теж цікавий для оглядин, але вже в контексті сучасних буремних подій»,- Катерина Литвин, заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР.

Також екскурсії заплановані й «Дерев’яним мереживом». У Амбасадорів є багато різних унікальних маршрутів, стежити за анонсами можна на сторінці «Туристичного інформаційного центру» у Facebook. Найближча екскурсія стартує вже завтра, 6 серпня. Тож збирайтесь із друзями та вирушайте у мандрівку до міста-героя Чернігова.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button