Суспільство (відео)

Суд над Атрошенком не відбувся: шукають нового слугу Феміди (Відео)

Деснянський районний суд міста Чернігова розпочав розгляд адміністративної справи стосовно міського голови Владислава Атрошенка. Його підозрюють у вчиненні корупційного правопорушення, а саме голосування при конфлікті інтересів. Міський голова не проігнорував розгляд справи, прийшов на суд у супроводі адвоката Дмитра Федорова, який до того ж працює його юридичним радником у міськраді. Обоє трималися спокійно.

«Не вбачаю жодних потенційних порушень закону, більше того, я готовий це обґрунтовувати на судовому засіданні», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Матеріали адміністративної справи мав розглядати суддя Деснянського суду Андрій Сапон. На початку засідання, зважаючи на резонанс справи, він зізнався, що колись працював радником тоді ще народного депутата України Владислава Атрошенка.

«Інформація, яка зазначена на інтернет-ресурсах, головуючий у цій справі Сапон Андрій Віталійович дійсно близько 15 років тому працював помічником-консультантом народного депутата Владислава Анатолійовича Атрошенка  під час його перебування у парламенті», — головуючий суддя Андрій Сапон.

Відкривши особисту інформацію, суддя Андрій Сапон поцікавився в учасників процесу, чи вбачають вони перешкоди для розгляду справи саме цим суддею стосовно свого колишнього шефа. Владислав Атрошенко  сказав,  що довіряє судді.

-Перешкоди є для розгляду мною матеріалів щодо притягнення вас до відповідальності?

«Я вважаю, що нема. Я вважаю, що це не впливає», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Утім, прокурор, опираючись на статті закону, зазначив, що конфлікт інтересів у цій справі таки є.

«З метою уникнення будь-яких із даного приводу маніпуляцій та ризиків винесення якогось рішення, яке не буде відповідати ознакам законності, вважаю, що є перешкоди і є підстави для заявлення відводу судді», — заступник керівника Чернігівської місцевої прокуратуриАртем Олєйніков.

Видалившись до нарадчої кімнати, суддя Андрій Сапон все ж вирішив відмовитися від місії судочинства – розглядати матеріали адміністративної справи стосовно очільника Чернігова.

«З метою забезпечення умов, за яких в учасників суду не виникало будь-яких сумнівів у необ’єктивності та неупередженості судді, суд вважає за необхідне задовольнити заявлений прокурором відвід», — головуючий суддя Андрій Сапон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові мільйони й елітні авто: аналіз декларації Атрошенка за 2017 рік

Корупційне правопорушення в міськраді сталося ще минулого року. На засіданні виконкому Владислав Атрошенко проголосував за питання надання містобудівних умов і обмежень підприємству, співзасновником якого є його тесть. Атрошенко зізнається, що тоді не знав про родинні нюанси в цьому питанні, тож про конфлікт інтересів не заявляв.

«Якби я знав, якби мені було відомо про потенційний конфлікт інтересів, то я не голосував би. Я наголошую, що цим питанням не виділялася земля, не надавалися якісь пільги, а тому нехай у судовому засіданні вирішать», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Матеріали про притягнення Владислава Атрошенка до адміністративної  відповідальності повернули до канцелярії суду. Засідання перенесли на той час, допоки не призначать нового суддю. До речі, попри резонанс справи, суд над міським головою проігнорувало багато журналістів. Не прийшов телеканал «Дитинець», який пов’язують з Атрошенком, не було чомусь і «Нового Чернігова», який фінансує міська рада.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button