Суспільство (відео)

Судові баталії і «схудлий» бюджет: відбулася сесія Сновської міської ради (Відео)

Із запізненням через повітряну тривогу, але доволі конструктивно. Так відбулася чергова сесія Сновської міської ради. На сесії розглянули 24 питання. Серед головного: затвердження нового переліку послуг місцевого ЦНАПу, фінансовий звіт за перше півріччя та прийняття Комплексної програми профілактики правопорушень.

«На жаль, ми в умовах війни перебуваємо, тому сесія почалася невчасно, бо зазвучала повітряна тривога, змушені були спускатися в укриття, але сесія минула швидко, конструктивно. Затвердили звіт за перше півріччя, він не зовсім втішний: мінус вісім мільйонів доходів, порівняно з прогнозованими доходами, але нічого, виживаємо. Все буде Україна!»,- Наталія Самойлова – секретар Сновської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Семенівці з місцевого парку приберуть червону зірку та барельєф на вхідній частині

Також затвердили новий перелік адміністративних послуг, які відтепер надаватимуть жителям громади. До початку активних бойових дій у відділеннях Сновщини надавали 126 послуг, та відтепер їх буде 133.

«Через воєнні дії змінюється трохи перелік, зокрема додаються соціальні послуги, яких раніше не було в нашому переліку: видача довідки внутрішньо переміщеної особи, довідки про пошкоджене майно, за всіма правилами про адміністративні послуги»,- Лілія Терещенко – депутат Сновської міської ради.

Загалом швидко і безконфліктно відбулося планове засідання міської ради.

«Затвердили майже всі питання, громада та депутати працювали злагоджено. Були деякі непорозуміння, але ми їх вирішили, тому працюємо на благо нашої громади»,- Наталія Єфименко – депутат Сновської міської ради.

Також на сесії розглянули питання, пов’язане з поновленням на посаді керуючого справами виконкому Сновської міськради. Кілька місяців тому Сновська міська рада за систематичні порушення звільнила з цієї посади Руслана Кравця. Але процедура звільнення відбулася з порушеннями, тому чоловік виграв суд у міської ради і Феміда зобов’язала поновити його на посаді. Ще й виплатити компенсацію. Депутати одноголосно виступили проти поновлення на посаді. Також Сновська міська рада готує апеляційний позов. Чим завершиться цей судовий батл – розкажемо у фіналі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button