Суспільство (відео)

Трагедії на воді: рятувальники поінформували чернігівців про небезпеку на водоймах (Відео)

Михайлику 5 років. Попри свій юний вік, він упевнено та зі знанням відповідає на запитання працівниці ДСНС, поставлені в межах проведення безпекового рейду пляжами міста. Коротка інформативна бесіда, опитування про основні аспекти безпечного відпочинку на водоймах та інформаційна пам’ятка – саме так рятувальники інформують населення, аби убезпечити містян від небезпеки, яку в собі приховує відпочинок на воді.

«Рятувальники нагадують громадянам основні правила безпечного відпочинку на воді. Також рятувальники звертаються до батьків, аби вони контролювали розваги та відпочинок своїх дітей і в жодному разі не відпускали на річки та озера самих», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ДСНС у Чернігівській області.

А цього хлопчика звати Матвій, йому 9 років, на пляж «Золотий берег» він прийшов із татом, аби відпочити та поплавати, до правил безпеки на воді хлопчина ставиться відповідально, адже розуміє, до чого може призвести їх порушення.

«Можна втонути і померти», — Матвій Сердюк – відпочивальник.

Та навіть попри розуміння дітворою та батьками всієї небезпеки, яку в собі несе відпочинок на воді, випадків, коли неповнолітні діти самі перебувають на водоймах, за словами рятувальників, чимало.

«Дуже багато дітей без батьків. Ми до них підходимо, проводимо з ними профілактичну роботу. Звертаємося до них, щоб вони у воду не заходили – або їхали додому, або сиділи на березі річки», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ДСНС у Чернігівській області.

Нагадаємо, 4 серпня 2023 року на березі Десни поблизу села Слобідка зникли дві дівчинки. 5 серпня з дна водойми підняли тіло однієї з них, тіло другої знайшли та підняли 7 серпня.

«Від початку року на території Чернігівської області на водних об’єктах зафіксовано 47 випадків гибелі людей, серед них троє дітей», — Валерія Аніч – головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Чернігівського РУ ДСНС у Чернігівській області.

Оксана Костенко на пляж прийшла з сином і чоловіком. Під час відпочинку, розказує жінка, вся родина дотримується основних правил поведінки на воді, аби відпочинок був не лише веселим, але й безпечним.

«Далеко не відпускаю, перебувають у полі зору, тут зрозуміло, що жилет, купаються біля берега, тут ось відерця», — Оксана Костенко – відпочивальниця.

Рятувальники Чернігівщини вкотре нагадують про небезпеку відпочинку на воді та просять дотримуватися простих правил, що здатні врятувати людські життя.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button