Суспільство (відео)

Сварка мера, гроші для медицини та тарифні звернення: головне з чергової сесії Чернігівської міської ради (Відео)

На черговій сесії Чернігівської міської ради найбільшим подразником для градоначальника стали виступи депутата Марини Рейко. Та спершу розкритикувала дарування квітів міжсесійним іменинникам, серед яких цього разу була й вона.

«Це радянщина повна. Я спілкувалася з колегами з Франції, зі Швейцарії. Європейський Союз не розуміє нашого оцього розтринькування бюджету на подарунки депутатам», — Марина Рейко, депутат Чернігівської міської ради («Європейська солідарність»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Квіткове» протистояння між Атрошенком і Рейко переросло у фінансове

Далі … уявіть собі… запропонувала, щоб комунальні підприємства перераховували більше коштів до міського бюджету. Як наслідок отримала достойну відповідь від керманичів міста.

«Пані Марино, ці витівки, які щойно ми бачили… ви зрозумійте, що це просто ганьбить…» — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Ваш виступ, ваша пропозиція – це неповага до депутатів міської ради», — Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради.

Серед важливого, підтриманого депутатами, була низка питань соціального та інфраструктурного характеру.

«Придбання спецтехніки для міста Чернігова за програмою лізингу. Підтримали програму щодо придбання соціального житла для сімей, які є переселенцями з тимчасово непідконтрольних територій», — Олександр Луценко, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

На наступні роки було прийнято програму підтримки сфери охорони здоров’я, на яку ще треба виділити гроші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатка відмовилася від подарунка Атрошенка

«Там враховано і надання пільгових медикаментів, і надання допомоги інвалідам, і так далі. Це дуже велика програма, дуже великі кошти… і ми маємо надію, що все-таки міська влада схаменеться і наступного року виділятиме кошти не тільки на асфальт чи бруківку, а й на освіту та охорону здоров’я», — Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Актуальними були пропозиції депутатів щодо звернень до центральних органів влади про стабілізацію тарифів.

«Керівництвом «Нафтогазу» була озвучена інформація, що собівартість видобутку значно нижча, ніж ціна, за якою він реалізується для населення», — Олександр Луценко, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Були пропозиції щодо захисту населення від відключення комунальних послуг.

«Також запропонували звернутися до Верховної Ради щодо невідкладного розгляду питання, винесеного народним депутатом Шаховим, щодо накладення мораторію на припинення надання комунальних послуг у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції», — Олександр Луценко, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Проте основну частину правок представників «Нашого краю» стосовно тарифно-комунальної сфери більшість Чернігівської міської ради не підтримала.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button