Суспільство (відео)

Поліція в Чернігові відловлювала пішоходів: спецоперація під журналістські камери (Відео)

Хочеш перебігти дорогу у невстановленому місці – тричі подумай. У Чернігові триває спеціальна операція із затримання пішоходів-порушників, які полюбляють, маневруючи між автомобільними потоками, скоротити собі шлях.

«Правопорушення, до яких причетні саме пішоходи, патрульні не залишають без уваги. За три місяці майже 100 постанов складено за останні три місяці за перехід дороги в невстановленому місці», — Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції Чернігівської області.

Сьогодні правоохоронці працюють більш показово, в межах загальнонаціональної акції «Пішохід», яка стартувала від початку місяця. Хочуть привернути увагу громадськості до проблеми. Місця для «відлову» – навпроти «Укрпошти» та «Макдональдсу», – вибрали недарма: це одні з найнебезпечніших ділянок. Порушників вдосталь – активізуються просто під час інтерв’ю.

— Чим порушує статтю 127-му.

– Доброго дня. Вживали алкогольні напої? – Нічого я не вживала. – Дивіться, є пішохідні переходи. Чому ви порушуєте? Я, старший лейтенант поліції, розпочинаю розгляд справи про вчинення вами адміністративного правопорушення.

Згідно зі статистикою, приблизно п’ята частина порушників у стані алкогольного сп’яніння. Покарання за такий автозлочин невелике – якщо вперше – це попередження, надалі – штраф 51 гривня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По вулиці Шевченка на пішохідному переході збили дитину

«У нас попередження іде і штраф», — Аліна Палуб, інспектор зі зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції Чернігівської області.

Більшість спійманих відмовляються щось коментувати. Поліції ж мотиви «злочинів» пояснюють на побутовому рівні.

«Із яких причин вони це роблять? Здебільшого пояснюють, що тут зручніше перейти дорогу, що їм далеко чи незручно йти на пішохідний перехід», — Віталій Копистко, старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції Чернігівської області.

Загалом під час спільного рейду поліції та журналістів складено 10 постанов. Більшість же порушень вдалося зупинити ще до їх початку.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button