Суспільство (відео)

Тариф на тепло для чернігівців зросте (Відео)

Теплогенеруючим компаніям Чернігова збільшили розмір орендної плати. Таке рішення депутати ухвалили на черговій сесії міськради. Остання переоцінка плати за оренду комунального майна відбувалася ще в 2013 році.

«Ми додатково отримуватимемо 308 тисяч від Технови та 41 тисячу від Теплокомуненерго», — секретар міської ради Віктор Бистров.

«Переоцінка, по суті, є корисною для господарюючих суб’єктів. Тому що в разі збільшення ціни збільшують амортизаційні відрахування. Зменшується на цю суму база для оподаткування податку на прибуток. І збільшується наша можливість впливу на суму покращень», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Та деякі депутати висловили побоювання, що збільшення орендної плати спричинить зріст тарифу для населення. Мер Чернігова переконував, що громада не відчує жодних змін у платіжках, що різницю приблизно у вісім гривень за тих, хто користується субсидією, заплатить держава.

«Жодної копійки більше населення за це не заплатить», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Але тим, хто не має субсидії на оплату комунальних послуг, ці 8 гривень усе-таки доведеться сплачувати з власних кишень.

Ще статті по темі

Back to top button