Суспільство (відео)

Тарілки з різних куточків світу: мешканка Чернігова зібрала вдома інтернаціональну колекцію (Відео)

Понад 10 років Ріта Ляшенко з Чернігова збирає сувенірні тарілки. Їх жінка привозить із різних куточків світу. У колекції налічується вже кілька десятків різноманітних блюд. Пані Ріту вони приваблюють своєю красою. Предмети колекції купує під час закордонних подорожей.

«Я дивлюсь, якщо мені подобається, то я беру і навіть на ціну не дивлюсь. Коли бачу, розумію, що це моє, треба брати. Мені і друзі привозили, і надсилали. Хто знає, що в мене є хобі, той мені і привозить», — Ріта Ляшенко, колекціонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілька сотень пінгвінів під одним дахом: незвична колекція чернігівки (Відео)

У колекції жінки є тарілки з Англії, Домінікани, Італії, Голландії, Кіпру, багатьох інших куточків світу. Є, звісно, й з України.

«Найнезвичайніша оця, з Франції. Ще на кухні в мене з Франції. Вона теж така цікава тарілочка. Я дуже хотіла тарілочку з Франції. І я просила всіх, хто лишень потрапить туди, щоб привезли мені тарілочку з Франції. І нарешті я дочекалася, та ще й не одну», — Ріта Ляшенко, колекціонер.

Ще одна частина колекції пані Ріти виставлена на кухні. Окрім тарілок, тут є чимало закордонних сувенірів.

«Це з Єгипту тарілочка, мені привезли. Оце я вже сама в Єгипті вибирала й купувала. Це – Франція. Я вважаю, що оця найцікавіша. Чашка є з Німеччини. Пивний кухоль. Цих ляльок я, здається, з Кіпру привезла», — Ріта Ляшенко, колекціонер.

Цікавинкою колекції Ріти Ляшенко є мініатюрна скрипка.

«Вона з Австрії, я там була транзитом. Отака скрипочка і смичок», — Ріта Ляшенко, колекціонер.

Та на цьому пані Ріта зупинятися не збирається. Жінка планує відвідати Африку. Вона каже, що там ще жодного разу не була. Хоче побачити тамтешню екзотику та поповнити власну колекцію місцевими сувенірами.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button