Суспільство (відео)

Кілька сотень пінгвінів під одним дахом: незвична колекція чернігівки (Відео)

У колекції чернігівки Євгенії Коніщевої – понад дві сотні пінгвінів. Це іграшки, ялинкові прикраси та багато іншого.

«Порахувати їх не можу, бо вони швидко розмножуються. І коли бачу якусь стругачку або серветку для окулярів із пінгвінами, то все намагаюся купувати або це роблять знайомі і потім мені дарують», — Євгенія Коніщева, колекціонерка.

Вона розповідає, що обрала саме цих птахів, адже вважає їх особливими. М´які іграшки любить із дитинства. Першого пінгвіна дівчина придбала у 2010 році. Саме з нього і започаткувалася колекція. Нашій знімальній групі колекціонерка продемонструвала ще одну іграшку з власною історією.

«Я зі своїми родичами зайшла до магазину. Поки вони дітям обирали подарунки, то сказали, що можеш вибрати собі те, що бажаєш. Я підійшла до відділу мяких іграшок, там їх було дуже багато, але пінгвіна я не знайшла. Вирішила присісти, подивитися цінник на одній іграшці – і дуже глибоко, на поличці під стінкою дивилися на мене ці оченята. Єдиний пінгвін, але я його знайшла», — Євгенія Коніщева, колекціонерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляльки з «дикої» глини: чернігівська майстриня створює колекцію автентичних вбрань українок (Відео)

Пінгвіни допомагають Євгенії з лікуванням. Дівчина має проблеми зі здоров´ям, тому деякі предмети колекції продає. А виручені кошти відкладає.

«Роботи немає, але маю проблеми зі спиною, тому можна спробувати… І всі ці кошти підуть на реабілітацію», — Євгенія Коніщева, колекціонерка.

Тепер пінгвіни Євгенії доповнюють колекції інших чернігівців. Наприклад, журналістки Наталії Потапчук.

«Минулого року я відвідала музей іграшки в Добрянці. Коли приїхала додому, то мені захотілось і собі якусь невеличку колекцію. Навіть полізла шукати іграшки свого сина, думаю, кого б почати собі купувати, а тут оголошення у Фейсбуці. Женя Коніщева запропонувала купити частину своїх пінгвінів. Це було торік перед Різдвом. Я вирішила вбити трьох зайців одразу: і колекцію отримати, і дівчину підтримати, і дарувати іграшки гостям, коли діти до мене приїжджають», — Наталія Потапчук, журналістка.

Та окрім колекціонування пінгвінів, Євгенія Коніщева має ще чимало захоплень. Вона працює волонтером у чернігівському Театрі ляльок. Каже, що він подобався їй ще з дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонер з Ріпкинщини колекціонує ляльки (Фото)

«Але в 14 років усе змінилося, я захопилася юриспруденцією, професією слідчого. Коли настав час обирати професію, я вирішила, що більше шансів влаштуватися юристом. Адже хтозна, чи буде вакансія в Театрі ляльок. Але після закінчення юридичного факультету виявилося, що юристом можна влаштуватися, маючи досвід роботи. І якраз на 5-му курсі я пішла в Театр ляльок на екскурсію. І мені так сподобалося, що я запропонувала їм допомагати в майстерні. І так наша співпраця триває сім років», — Євгенія Коніщева, колекціонерка.

Також дівчина здобула спеціальність декоратора вітрин. Там вона навчилася з дрібниць робити витвори мистецтва. Зараз це неабияк допомагає в роботі в театрі. Також дівчина шиє костюми і ляльок. Пише пісні, які співає під гітару,  та вірші.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button