Суспільство (відео)

Тепловий абсурд: у Чернігові в кишені містян запускають дивні «донарахування» (Відео)

Тепловий абсурд спостерігаємо в Чернігові. Це коли плата за опалення квартири і місць загального користування разом узятих у рази менша, ніж … донарахування від «Облтеплокомуненерго». Виявляється, в Чернігові навіть якщо хочеш померзнути, то не вдасться, принаймні фінансово.

«Ми заплатили за опалення, а потім нам прийшло, що ми ще винні й треба заплатити. І ми так і не знаємо, чому».

З’ясувалося, що чернігівці, будинки яких оснащені вузлами розподільного обліку, хоч як би використовували тепло, та однаково доплачуватимуть до певного мінімуму, розрахованого за формулою, відповідно до чинної методики.

Керівник «Облтеплокомуненерго» Олексій Щербина та його підлеглі, пославшись на надзвичайно велику зайнятість, пояснили «донарахування» лише листом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 16 мільйонів гривень: у Чернігові оголосили тендер на поховальні послуги

«Якщо опалюване приміщення спожило менший обсяг теплової енергії, визначений за показаннями вузлів розподільного обліку теплової енергії, ніж визначений за мінімальною часткою середнього питомого споживання, такому приміщенню донараховується обсяг спожитої теплової енергії».

Загалом же роботу тепловиків чернігівці оцінюють по-різному.

«Нарікання є на нарахування МЗК.  Місця загального користування. Декілька років тому вони нарахували за власною методикою, не затвердженою жодним нормативним документом».

«У мене тепло. А в нарахуваннях за квартиру було 800 гривень, цього року збільшилося на 20%».

«Хлопці, що в нас правильно працює? Покажіть хоч один пункт».

На сьогодні методики розрахунку «пояснюють», що містяни вже мають платити не за тепло в домівці чи будинку загалом. Тепер платимо за те… що мало споживаємо тепла. І це тоді, коли весь світ говорить про економію та енергоефективність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button