Суспільство (відео)

Чиновницький «лікбез»: як журналісти Леоніда Сахневича грамоти навчали (Відео)

Елементарне незнання законів, відсутність етики поведінки державного службовця й агресивні «перебіжки» коридорами – все це у своїх мініатюрах показав перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич під час звичайного візиту до нього представників громади з села Олишівка та журналістів ЧЕline.

— Я не готовий спілкуватись сьогодні з журналістами. Зустріч скасовується,- перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич.

-Ви чому саботуєте децентралізацію в Олишівській громаді?

— Я буду наверху. – Ну, почекайте. Скажіть нам кілька слів.

– Я не можу вам сказати. Є закон. Згідно із законом, ви повинні попередити, що будуть журналісти.

— Я не можу з вами працювати.

– Ви тільки з нашим каналом не хочете працювати? Чи з усіма журналістами? – Тільки з вашим каналом. З ЧеЛайн я не можу працювати, бо у вас немає професійної етики. Ви її не дотримуєтесь.

-Із засобами масової інформації державні органи працюють без жодних попереджень.

– Я все знаю. Я закон знаю. Повірте мені, краще, ніж ви. Тому що я читаю кожен день.

Зважаючи на це, ми вирішили взяти на себе просвітницьку місію і спеціально для Леоніда Сахневича провести абсолютно безкоштовний «лікбез» із поводження з представниками ЗМІ. Редакція ЧЕline підготувала та вручила запеклому ворогу децентралізації «Пам’ятку про права журналістів».

-Доброго дня. Журналісти Челайн. До Леоніда Володимировича.

– А його немає.

 – Ми хочемо йому вручити пам’ятку про права журналістів. У зв’язку з тими подіями, як ми з ним спілкувалися. Хочемо передати, щоб він повісив її на найвиднішому місці.

На жаль, передати безцінний документ особисто в руки Леоніду Сахневичу не вдалося – його не було на робочому місці. Будемо сподіватися, що пан Сахневич уважно ознайомиться із нашим подарунком і вивісить його на помітному місці. Слугам народу – особливо такого рівня – не личить так поводитися з пресою та громадськістю.

ЧЕline започатковує своєрідну акцію – в разі подібних випадків ми обов’язково продовжуватимемо традицію навчання безграмотних чиновників правил поведінки із засобами масової інформації.

Ще статті по темі

Back to top button