Суспільство (відео)

Тиждень читання в Чернігові: які заходи заплановані в обласній бібліотеці для дітей (Відео)

Виставка, відеочитання поезій, літературна гра та поетичні читання – в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей стартувала Всеукраїнська акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії».

«Гаслом цього тижня вибрано слово «Дім». Зважаючи на сьогоднішню ситуацію, коли Україна потерпає від російської агресії, поняття «дім» для кожного українця набуло такого щемкого сакрального значення», — Лариса Казакова – заступниця директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Із 16 по 24 березня в бібліотеці запланована низка заходів, що розкриватимуть головну тему акції: «Ріки незмінно течуть додому».

«Ми долучилися, звісно, до цього тижня, до цієї акції, і протягом тижня в нас розпочалися різноманітні заходи: виставки, присвячені поезії, засідання літературної вітальні, що діє при нашій бібліотеці: «Торкнутися серця», — Лариса Казакова – заступниця директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Фіналом проведення акції стане створення відеоролика, на якому юні та дорослі читачі обласної бібліотеки для дітей читатимуть поезію про домівку. Заплановано, що цю відеороботу з допомогою волонтерів покажуть захисникам України, які наразі захищають нашу країну від навали рашистської орди.

«Ми почали знімати ролики, записуємо там наших читачів, окремо записуємо дітей, які читають вірші та дарують їх нашим захисникам. Наприкінці тижня, десь у п’ятницю, ми збираємося зробити загальний ролик та викласти його скрізь, відправити через волонтерів нашим хлопцям на передову», — Лариса Казакова – заступниця директора Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Ознайомитися з розкладом заходів можна на офіційній сторінці Чернігівської обласної бібліотеки для дітей у соціальній мережі Facebook.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button