КультураСуспільство (відео)

Трек чернігівського музиканта займає топові місця Shazam-чарту (Відео)

Звичайна кімната багатоповерхівки для чернігівського музиканта Костянтина Грищенка стала справжньою творчою майстернею. Тут він створює музичні треки, нещодавно один із них потрапив до топу найпопулярніших композицій у рейтингу Shazam Україна. Любов до музики завжди була в житті Костянтина, і хоча навчання в музичній школі давалося складно, це не стало перешкодою для подальшого захоплення.

«Почав сідати за фортепіано та грати те, що мені подобалося, імпровізував, підбирав якісь акорди. Спершу це було жахливо, напевно, сусіди були шоковані. А потім натрапив в одній соціальній мережі на програмку, в якій можна було склеювати різні звуки. Наприклад, барабани та фортепіано і так далі. І це вилилося в хобі, яке мені дуже сподобалося», — Костянтин Грищенко (Kgik), чернігівський музикант.

Далі він завантажив уже професійну програму для створення та міксування музики, а готові треки викладав у Мережу.

«Я почав викладати і люди почали оцінювати. Це були якісь біти, демоверсії. І людям подобалося, а мені подобалось, що люди задоволені. І вже так шість років і займаюся, ось тепер уже це в щось вилилось», — Костянтин Грищенко (Kgik), чернігівський музикант.

Трек «Що то за любов» був написаний ще до початку повномасштабної війни. Під час активних бойових дій Костянтин допомагав розвозити гуманітарну допомогу, а коли в місті стало тихіше, він вирішив знову зайнятися улюбленою справою.

«Є Jesus’s Music Label, це команда людей, яка робить якісний продукт. Я з ними співпрацюю як артист, і вони мені допомогли викласти трек на всі платформи. Я й до цього багато треків викладав і цей також опублікував на таких майданчиках, як YouTube, Apple Music і так далі. І вийшло так, що один тіктокер записав відео з моїм треком, і люди одразу почали шукати його», — Костянтин Грищенко (Kgik), чернігівський музикант.

Костянтин запевняє: головне – робити те, що тобі подобається і розвиватися в цьому. Приклад створення треків він показує і нашим глядачам. Таким чином прописуються різні партії інструментів і звуків, а також голос. Надалі музикант планує розвивати свою студію та мріє про більш професійний рівень.

«Гарну класну студію, куди люди могли б приходити та записувати свої треки, розвиватися як артисти. Насправді в Чернігові є багато талановитих музикантів, я знайомий з багатьма. Так, вони ще починають, але є величезний потенціал. Деякі приходять до мене записувати треки. Я роблю якість, а вони приносять ідею. А от якби була крута студія, то можна було б активніше розвивати це все», — Костянтин Грищенко (Kgik), чернігівський музикант.

А всім чернігівським співакам і музикантам Костянтин радить більше вірити в себе та не боятися показати свої композиції в Мережі.

«Коли в тебе є щось маленьке, наприклад, якесь погане піаніно чи простий комп’ютер або телефон. То старайся навіть у цьому, хай буде погана якість, просто роби, старайся. Навіть якщо будуть казати всі, що погано. Зробиш перше відео або трек, будеш пробувати – і воно потім може вилитися у щось класне. І хтось скаже: «О, а це вже непогано», — Костянтин Грищенко (Kgik), чернігівський музикант.

Послухати композиції музиканта можна на різних платформах і в соціальних мережах. Наприклад, Spotify чи Youtube.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button