Культура (Вiдео)

Етносвято в центрі Чернігова: «KalyNOVI» доводитиме, що українська культура модна та сучасна (Відео)

Майстер-класи, виступи етногуртів, кіногараж та багато іншого. З вечора п´ятниці і на всі вихідні двір Чернігівського обласного молодіжного центру перетвориться на осередок розваг та творчості. Тут проходитиме фестиваль «KalyNOVI».

«Будуть покази від театру мод Чернігівського вищого професійного училища, будуть дві колекції. Буде «Сорочинський ярмарок» від інтеграційного театру «МІСТ», буде студентство університетів Чернігівщини», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перформанси, екскурсії та «Монументальний сад»: у Чернігові стартував фестиваль «Перезавантаження» (Відео)

Основна мета фестивалю – це показати, що українська культура цікава, сучасна та актуальна. Назву «KalyNOVI» теж обрали невипадково.

«Це така символічна назва. Ми тут вклали і символізм калини, бо якщо нема калини, то нема й України. А також «коли нові», тобто коли нові українці, то вони можуть себе презентувати», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Участь у фестивалі повністю безкоштовна. Організатори кажуть, що кожен зможе знайти тут заняття собі до душі.

«Відкритий простір, буде цікаво. Локації передбачені як дитячі, так і для більш дорослого населення. Тому ми будемо раді бачити», — Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Долучатись до фестивалю можуть усі охочі. Відкриття відбудеться 18 червня о 6-й годині вечора.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button