Суспільство (відео)

У Чернігівській обласній лікарні обговорили впровадження сучасних операцій із мінімальним травматизмом (Відео)

У Чернігові обговорили ширше впровадження й удосконалення сучасного методу виконання хірургічних втручань – інтервенційну радіологію. Тобто можливість за допомогою рентгенівських променів крізь тіло бачити місце операції.

«Рентгеноскопічне дослідження, тобто коли ви ввімкнули рентгенапарат і наче в живому вигляді, в процесі ви бачите, що відбувається всередині, і в цей же час ви можете робити якусь інтервенцію, втручання в організм людини, під цими рентгенівськими променями», — Юрій Самоненко, лікар-нейрохірург (м. Київ).

На базі Чернігівської обласної лікарні пройшла конференція «Актуальні питання інтервенційної радіології».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі Незалежної України: чернігівський пульмонолог Іван Тельнов

«Сьогодні на базі нашого закладу ми проводимо науково-практичну конференцію з важливих питань, що стосуються застосування методів лікування на базі інтервенційної радіології в сучасній медицині. Така методика застосовується в діагностиці та лікуванні онкологічних захворювань, травматичних ушкоджень, що супроводжуються масивними крововтратами, це стосується кровотеч на тлі виразкової хвороби. Саме інтервенційна радіологія дає змогу в найскладніших випадках провести такі маніпуляції, щоб позбавити пацієнта такої травматичної операції», — Андрій Лінник, медичний директор із хірургії КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Учасники конференції – практикуючі лікарі, переважно хірурги, з різних куточків України. Вони обмінювалися практичним досвідом використання цього методу, зокрема й в онкології.

«На сьогодні інтервенційна радіологія – це новий напрям лікування онкологічних хворих, спрямований на мінімізацію оперативних втручань і покращення якості життя», — Юрій Авдосьєв, професор кафедри онкології ХМАПО, завідувач рентгенхірургічного відділення ДУ «Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В. Т. Зайцева».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Презентовано книжку про ніжинських земських лікарів

«Ця конференція має величезне значення, щоб у медичній спільноті ширше дізналися про такий метод лікування, який називається хіміоемболізація. Цей метод лікування молодий, але напрочуд перспективний, він дає можливості для лікування онкологічних пацієнтів», — Дмитро Болюх, хірург-онколог (м. Вінниця).

Сьогодні цей напрям є одним із найсучасніших у хірургії, і вже не один рік впроваджується в Чернігівській обласній лікарні. А обмін досвідом – це ще одна з можливостей удосконалюватися та прогресувати.

«Це дає можливість лікарям… практикуючим лікарям отримати інформацію, що малодоступна, маловідома, я так сказала б», — Лариса Лузан, лікар-ендоскопіст КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

«Ця тема дуже важлива, тому що сучасна медицина – це високотехнологічна наука, і подальший рух уперед, досягнення якихось вершин можливі лише тоді, якщо використовують високі технології», — Олег Лузан, завідувач хірургічного торакального відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Загалом захід зібрав приблизно сотню учасників. Триватиме ж він упродовж двох днів – із 30 вересня по 1 жовтня.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button