Суспільство (відео)

У чернігівському садочку няня підняла руку на дитину (Відео)

Юлія Заліська свого молодшого сина Макара тепер забирає із садочка до обіднього сну. На період літніх канікул хлопчик у зведеній групі. Заснути йому дуже складно. А після останнього інциденту до садочка дитина йде зі сльозами.

«Після того, як ми перейшли з групи, в якій пробули три роки й у мене не було до неї жодних нарікань, він тепер відмовляється йти до садочка», — розповідає мама Макара Юлія Заліська.

Непедагогічні методи виховання тут частенькі. Стусанів хлопчик зазнає не вперше.

«Коли це сталося вперше, ми жодних заходів не вживали, все завершилося розмовою, вихователька попросила вибачення. Наступного разу це вже була методист, яка запхнула до рота шарф, бо дитина голосно плакала і кричала. А цей випадок уже третій і вже немає сил. Виходить, що я шкоджу своїй дитині», — продовжує мама Макара Юлія Заліська.

Няня Світлана Кунцевська в садочку лише два роки. Раніше працювала на камвольно-суконному комбінаті, кондитерській фабриці та продавчинею. Свою провину визнає, хоч пояснює, що педагогічної освіти немає і зазвичай порається біля посуду.

«Я ж не педагог, а нянечка. Я можу заспокоїти, як дитина плаче чи не хоче йти до нас, можу взяти на руки. Але саме до цього дитяти я не знайшла підходу», — говорить няня ДНЗ №75 Світлана Кунцевська.

На захист підлеглої стає завідувач дошкільного закладу. Переконує, обов’язково вживе заходів. Хоч на сьогодні обмежилася лояльним покаранням. Відпустила няню на відпочинок за власний кошт.

«Сьогодні вона ще працює в групі, а з понеділка я переведу її на коридор. Ось із вами попрощаюся і вирішу, де буде працювати ця людина. І як вона себе проявить. А поки що обмежимося усним попередженням. Особисто я попросила вибачення у батьків за некоректну поведінку своїх працівників», — зазначила завідувач ДНЗ №75 Тетяна Бочок.

Жодного насилля над дітьми – головна клятва педагога, переконує тренер приватної школи дитячого розвитку. Любов Рябова запевняє: в дитинстві мусить бути казка, а не жорстокість.

«Зараз я тобі покажу чудодійну рахівницю, що прилетіла до нас із далекої Японії».

Приватний тренер радить працівникам державних садочків міняти роботу одразу, щойно ті відчувають дратівливість до дітей.

«Якщо у вас дуже змінилося ставлення до роботи, вам просто треба змінити місце праці. Наприклад, працювати не з людьми, а з машинами. Фізичне рукоприкладство має бути виключене з роботи педагога, вихователя, взагалі людини», — впевнена вчитель-тренер Любов Рябова.

Юристи ж переконують: за подібним фактом щонайменше повинно бути адміністративне покарання. Щонайбільше – кримінальна відповідальність, якщо батьки доведуть провину няні.

«Вищий орган повинен провести службове перевірку за фактом вчинення насильства над дитиною і притягнути до відповідальності, а в ідеалі й звільнити. Якщо є наслідки у вигляді тілесних ушкоджень, то це аж до позбавлення волі залежно від наслідків», — наголошує юрист Олександр Постой.

До правоохоронців батьки Макара не зверталися, та от із заявою до Управління освіти збираються. Загалом у Чернігові до суду дійшла лише одна справа про насилля над дитиною в закладі освіти, та й то лише в школі.

Журналіст: Наталія Тягнирядно

Оператор: Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

30 коментарів

  1. Некоторые родители неумеют воспитывать своих детей, дети растут непослушными, егоистичными и невоспитаными при этом родители пытаются переложить воспитание на детские сады и учереждения, понятно что в садике персонал не справляется с таким ребенком, сами прочитайте столько случаев именно с ним, уже пора было задуматся самим родителям, раз воспитателям пришлось применять другие метода воспитания значит была весомая причина, ведь в садике не один ребенок.
    Детские сады, школа и прочее дают не больше 10% воспитания, остальное должны давать родители либо окружение бабушки, дедушки.

    P.S. А то что сайт выдает личные данные без согласия, никого не смущает? Только за это можно прикрыть лавочку.

    1. О, знову «психологи»… І «юристи».. При чому в одному обличчі активізувалися)))) знайомий стиль… Послухайте либонь «психоюриста» — не умєєтє дітей воспітувать то хай череп проламають їм в дитячому садку. Амінь )))

      1. При чем тут стиль, есть люди у которых есть несколько высших образований, как в видео было сказано запихивали в рот шарф, только после этого нужно было сразу поменять заведение и узнать причину такого метода, судя по возрасту матери либо ей все равно раз этого не было зделано, либо устраивают такие методы воспитания .
        Ко мне приходители родители ребенок которых просто матерится на воспитателей в саду, причем эти воспитатели ваапще ничего не делают при этом, таже замечаний никаких не дают, просто передают родителям эти слова, тоесть там в с другой стороны равнодушно относятся, при этом такой ракурс воспитания самих родителей неустраивает.
        Прежде чем на кого то наговаривать нужно спросить мнение остальных родителей именно в группе где нянечка либо воспитатель работает, а не душить человека с ходу.

    2. То есть вы абсолютно осознанно пишете, что если ребенок ведет себя недостаточно хорошо, персонал вправе поднять руку на малыша. Никакому насилию не может быть оправданий, никогда. Запомните это, ДОмашний психолог!») от слова дом))))

    3. Слишиш умник вопрос такои ктебе стоеи головои все впорядке штоти несеш бред ранше воспитовали детеи и все довольныее били а шас што произлошло ? Психолог ибанути или ибанутая не тошто личние дание яби на месте папи ребенка голову отарвалби нахер ане соплилсяби стакими

  2. Чет не понятно че делает в нянях человек без образрвания….

    1. Для оформление в няни пед. образование ни к чему, это не воспитатель. Непонятно только где воспитатель был.

  3. Чому ж сайт без согласия видає дані, бачили папки із справами на столі зави… то ж вона видає дані,,, її і відповідальність.

    1. Сайт это не юридическое лицо, и не имеет права по закону ваабще выдавать личные данные, тем более без прошедшего официального суда и следствия, а тут ни того не другого нету, только взяты слова на видео из контекста. Фактически уже можно подавать в суд на возмещение плюс привлеченме к ответствености тех кто этот материал выложил, суда ведь небыло.

      1. Ого! Психолог, юрист, — якщо ви такий же психолог як і юрист (дивлячись на глибину ваших юридичних думок), то вам просто заборонено не то, що батьків консультувати, вам наближатися до людей з порадами має бути заборонено. Ви хоч юристом себе не називайте, тільки вдумайтеся який каламбур ви видаєте за юридичний аналіз. Смішно

  4. Про що мова?! Слухняна чи не слухняна дитина….вона руку підняла на дитину… та це ні і які рамки не лізе… стоїть кліпає беньками…. за патли її та об підлогу… щоби зрозуміла, що дитину не можна бити

  5. Гнать і одні і другу… це ж та, що Білогура привів туди. Хай разом із ними йде

    1. Уляна , Светлана один человек )) а при чем Белогура, видать сюжет песни пытаются раздуть , вам Белогура чем то навредил, и при чем тут об колено, где суд прочие доказательства, посмотрите видео еще раз, кроме коментариев ничего, а как чем при каких обстаятельствах ни слова, где заявление в МВС, судя по счатливому лицу мальчика мама рекламу делает.

    2. Что вы бред несете, кого Белогура привел? Заведущая этого сада, очень хороший человек, очень сильный методист и очень любит дртей. Она не один год работала в садике. Чем она виновата если сотрудник такое совершил? Каждый начальник контралирует своего работника , и никто не застрахован от таких сотрудников! А заведущая отличный человек и педагог!!!

  6. Слышишь, психологоюрист, слова выучи, писать без ошибок научись, а потом комментируй. Читать стыдно, бля.

    1. Сори, андроид слова коверкает, а сам читал что писал. Юмор.

  7. был ребенок у меня в детском садике.пока не перевели в подготовительную группу был просто ад.а все изза того что взносы не платили.не сдали на окна спать ложили возле окна специально.то кран гнилой поломали.причин было очень много.обидно

    1. Сейчас, насколько я слышал от родителей, благодаря кстати Белогуре отменены все взносы и прочие поборы, только одно но, благодаря правительству теперь не будет компенсаций от государства и после определенной даты все родители за садик теперь будут полностью оплачивать. Так что рекомендую ознакомится многим сколько будет стоит садик для ребенка в месяц.

  8. это не правда, с детьми в садике обращаются хорошо и заведующая делает все возможное для садика и норм обстановке в нем, там проблема в родителях, которым пофиг на детей

  9. В этом садике не только эта няня проблема. И вообще слишком много на себя берут эти няни.

  10. Про те що в батьків упереджене ставлення до садочків нікому не секрет.Треба виховувати дитину ,а не шукати винних.Потрібно ще довести провину помічника вихователя,а не робити такий резонанс.Всі нормальні батьки вирішують все на місці і вирішують всі конфлікти.Неадекватних багато і хочуть щось комусь показати чи доказати в своїй особі.Гірше роблять своїй дитині!Треба не забувати,що дітки від мами завжди не хочуть іти в садочок,тому що біля мами все можна,а в садочку певні обмеження.Про те що методист таке робив це взагалі наклеп я вважаю.Мама не адекватна!

  11. Мой ребенок уже 2 года ходит в группу,где няня Светлана Дмитриевна.Все родители нашей группи ее уважают за приветливость и доброту к детям. Я уверена, что ее оклеветали,Почему ребенка,которий неадекватно себя ведет,нельзя даже взять за руку?Никто никого не бил.журналисти исказили факти так,как вигодно им для сенсации, и главное -мама Макара сама журналист,очень конфликтная.Ее старшого сина тоже всегда все «обижали» в садике и «обижают» в школе.

  12. 75 садик наше худшее воспоминание…сына брали за руки и ноги и тащили в группу когда он не хотел идти в группу..Пида…гоги блин.

    1. Вот почему вы молчали если там такое творилось??? А сейчас пришла новая заведушщая дак все умные стали! Почему при старой это се не писали? У вас очень хорошая заведущая, она строгая и справедливая и как педагог она очень хороший!

    2. Может проблема не в педагогами? …….

  13. Мамі все повернеться бумерангом.Її не виховані діти їй віддячать.Садок,школа це тимчасово.Завжди є такі неадекватні люди в усіх сферах суспільства.Мама ніби і журналіст,а спілкуватись з людьми не навчилась і вирішувати проблеми.Я думаю що ця особа вже жалкує що так вчинила!

    1. Ніколи не пізно все відмінити, але те що це відео ще вісить в ютубі наголошуе на те що матері все влаштовує, навіт влаштовує що тепер на неї та на її дитя тепер будуть показувать пальцем, хлопчик вже не маленький отже і в школі буде зіркою в поганому розумінні. Це не піде на користь нікому.

  14. Одного не розумію чому батько дитини не припинив цей цирк, він що взагалі не займаеться дитиною, чи йому подобається що дитину та дружину показують по телеку в такому ракурсі, та що пише та коментує громада, це дуже погано для хлопчика тому що дитина подім собі вб’є в голову хто зна що, а в школі ще гірше буде, бо те що говорять люди діти повторють, і слова і вчинки.

  15. Людина,яка схильна до насилля,буде такою завжди.а ця няня добра, принципова людина. Нажаль,вона стала невинною жертвою цієї ситуації.

  16. Разве можно обвинять человека в избиении ребенка, если нет доказательств?журналисти привирают, перекручивают факти.типа било 2 случая-простила мама, а теперь за всех отгребает няня,которая просто взяла за руку ребенка.

Back to top button