Суспільство (відео)

У Чернігові активізувалися догхантери (Відео)

Знайомтеся, цю собачку звати Ільма. На цих кадрах вона весела та життєрадісна, утім, буквально кілька днів тому ця чотирилапа красуня була на межі життя та смерті.

«Заходжу в будинок – вона б’ється в конвульсіях у коридорі», — Микола Кваша – власник собаки Ільми.

Власник собаки Ільми Микола Кваша розповідає: кілька днів тому після прогулянки в його собаки стався напад: судоми, як при епілептичному нападі, блювота, галюцинації.

«У неї стався епілептичний припадок. Це було жахливо – собака билася в таких конвульсіях. Дуже важко навіть просто розповідати про це», — Оксана Кононенко – жителька Чернігова.

Подібна ситуація в цьому мікрорайоні відбувається не вперше. Місцеві впевнені – хтось спеціально отруює їхніх тваринок.

«У нас на Подусівці хтось дуже активно зараз травить собак», — Оксана Кононенко – жителька Чернігова.

Мешканці цього мікрорайону розповідають, що під час прогулянок зі своїми чотирилапими улюбленцями дехто з них знаходив на вулицях і поряд із приватними будинками ласощі для тварин, усередині яких були пігулки.

«Сусідка пішла з собачкою своєю гуляти в той кінець вулиці. Вона побачила, як її собачка вхопила сосиску з пігулками», — Микола Кваша – власник собаки Ільми.

«Коли собака з’їдає цю таблетку, протягом 40 хвилин – години в неї починається епілептичний напад», — Оксана Кононенко – жителька Чернігова.

Врятувати Ільму вдалося завдяки тому, що її власник вчасно звернувся до ветеринарної клініки. Там собачці надали необхідну допомогу

«Ми тримали втрьох – не могли втримати на столі собаку, щоб поставити капельницю та поставити укол. Після крапельниці вона трошки заспокоїлася. І оце зараз уже четвертий день, як ми щоденно їздимо крапатися щодня», — », — Микола Кваша – власник собаки Ільми.

Наразі Ільма почувається задовільно – вона активна та йде на контакт. Її вдалося врятувати.

Утім, серед жителів Чернігівського мікрорайону Стара Подусівка є й ті, хто втратив своїх улюбленців. Одна з них – Валентина Азімова. Її восьмирічний песик Жорик отруївся під час прогулянки вулицею – за декілька хвилин після повернення додому в нього почався напад.

«Він заскавчав дуже сильно. Ні з того, ні з сього він встає – як побіжить, як почав кругами бігати, раз і впав», — Валентина Азімова – жителька Чернігова.

Аби врятувати Жорика, родина одразу звернулася по допомогу до лікаря ветеринарної медицини – утім, визначити першопричину нападу та надати необхідне лікування песику не змогли. Родина повернула Жорика додому, а вже за декілька годин тваринка померла.

«Привезли його додому – він спав. Син забрав його в свою кімнату, постелив йому ковдру і він біля нього всю ніч був. Він усю ніч перетерпів, зранку я до нього підійшла. О п’ятій вечора наступного дня він помер – промучився добу», — Валентина Азімова – жителька Чернігова.

Наразі жителі Чернігівського мікрорайону «Стара Подусівка» готують колективний позов до поліції, аби правоохоронці посприяли вирішенню проблеми, а господарі мали змогу спокійно гуляти зі своїми тваринками вулицями міста.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button