Суспільство (відео)

У Чернігові каналізаційні люки перетворились на художні полотна (Відео)

Отакий імпровізований кольоровий автограф залишив дворазовий олімпійський чемпіон із веслування Юрій Чебан на каналізаційному люку з нагоди відкриття арт-проекту «Небезпечні пастки». 

А згодом вздовж усієї вулиці Серьожнікова яскравими плямами замайоріли донині непомітні каналізаційні люки. До реалізації проекту долучився навчально-реабілітаційний центр № 2.

— Ми обирали для участі у цьому проекті тих дітей, які хочуть. І, до речі, зараз прийшли всі діти, які хотіли. Не у всіх є художні здібності, але ми для себе поставили таку мету: якщо дитина хоче, то професійні художники можуть допомогти, — Регіна Гусак, директор навчально-реабілітаційного центру № 2.

Організатори проекту мали на меті привернути увагу громади до небезпеки, що може чатувати в шахті, і підняти настрій тим громадянам, які звикли дивитись виключно собі під ноги. Утім, ідея нанесення яскравих малюнків на каналізаційні люки – не нова і давно вже втілена в країнах Європи;

— Діти охоче відгукнулися, щоб розмалювати та допомогти. Тобто починаємо з дітьми, а далі долучаються художники, інші організації, що також хочуть узяти участь у цьому проекті.Цим проектом ми хочемо привернути увагу, щоб переглянули, де небезпечні люки та провели ремонт, — Олена Рогова, голова чернігівської молодіжної організації «Нове Покоління».

На пішохідній вулиці Серьожнікова, що в самому центрі нашого міста, аж 19 каналізаційних люків. Слід зазначити, що перш ніж маленькі художники взялися за пензлі, всі каналізаційні  люки пройшли ретельну перевірку на аварійний стан. Тож за безпеку дітей не хвилювалися. Самі ж чернігівці яскравим інноваціям асфальту щиро дивуються, не стримуючи усмішки.

— Я думаю в усякому випадку вони зробили гарно це все таки для нашого міста якась така буде крапелька краси.

— Взагалі, я вважаю, що це класний проект це по перше гарно красиво мило, скажемо так а по друге може хтось дійсно помітить і це  врятує його життя.

— Останній штрих – і сонечко вже готове. Адже наступити на таких витвір мистецтва просто шкода. Саме для цього і проводиться цей проект, — Олександра Жеглова, журналіст.

Ще статті по темі

Back to top button