Суспільство (відео)

У Чернігові «Королева краси» пожертвує гроші для онкохворої (Відео)

Місяці наполегливої підготовки і хвилини хвилюючого виходу на сцену. Дівчат переповнюють емоції. Їхній перший конкурс краси перетворився на перший у житті показ власних колекцій, адже конкурсантки дефілюють в українських костюмах свого пошиву.

«Костюми ми вигадували самі собі, створювали самі собі образи», — розповідає учасниця конкурсу «Королева ліцею» Крістіна Зайченко.

 «Це моя власна робота, мені трохи допомагала мама. Звісно, значну частину я сама пошила, але з делікатними деталями мама допомагала», — говорить учасниця конкурсу «Королева ліцею» Аліна Жданова.

Дефіле, візитівка, вікторина. Конкурси заходу традиційні, утім, дуже складні, зізнаються дівчата. Такі страждання вони готові терпіти задля однієї мети:

«Я хочу перемогти, хочу забрати собі свою корону», — наголошує учасниця конкурсу «Королева ліцею» Альбіна Агієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мені обрали найкрасивішу

У Чернігівському професійному ліцеї побуту пройшов традиційний щорічний конкурс краси «Королева ліцею». Цьогоріч за головну корону конкурсу змагалися 12 учениць. Це швачки, флористи, кравчині та перукарі.

«Діти наші намагаються себе показати, проявити свій творчий потенціал, талант і розкритися на сцені, багато учнів нашого ліцею є випускниками. Вони кажуть, що ми хочемо себе показати, на що ми здатні і що наші таланти уже повністю розкрилися», — розповідає заступник директора Чернігівського професійного ліцею побуту Валентина Ковалевська.

У Чернігівському професійному ліцеї побуту навчаються більше 300 учнів. Це переважно сільські дітки, із малозабезпечених і багатодітних родин, а також діти-сироти. Навчання і після 9-го, і після 11-го класів. Уже за рік занять дітей розбирають майбутні роботодавці, кажуть у ліцеї.

«Навчання в нас достойне. Учні, коли починають учитися, то проходять усі технологічні вузли, вони знають усю технологію. Для різних підприємств на різні смаки ми можемо готувати кадри», — зауважує заступник директора Чернігівського професійного ліцею побуту Валентина Ковалевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові обрали Княгиню України

Ліцей може похвалитися не лише талановитими випускницями, а ще й однією з найкращих у Чернігові навчальних баз. Велика бібліотека, спортивна зала, гуртожиток, клас флористики, центр перукарського мистецтва та шість сучасних  швейних майстерень.

«Дивіться, яка у нас майстерня сучасна. Ми виготовляємо вироби, замовлення», — відзначає майстер виробничого навчання Валентина Мисник.

До речі, ліцеїсти є активними учасниками різноманітних соціальних проектів. Приміром, конкурс краси «Королева ліцею» проходить із благодійною метою – учні збирають кошти для онкохворої Діани Кирлик.

«Ми долучаємося до цієї акції. Ми завжди є активними учасниками волонтерської діяльності, допомагаємо, якщо є потреба, тим, хто потребує негайної допомоги», — говорить заступник директора Чернігівського професійного ліцею побуту Валентина Ковалевська.

Ліцейний конкурс краси зібрав повну залу глядачів. А відтак Діані Кирлик передадуть понад 2 000 гривень. Як кажуть учасниці, вони ладні пожертвувати перемогою задля порятунку чернігівки.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button