Суспільство (відео)

У Чернігові ліквідували дві школи та два садочки, ще одну школу реорганізували (Відео)

У Чернігові ліквідували кілька загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів. За це проголосували депутати на 18-й позачерговій сесії міської ради. Причина таких рішень – економія.

«18-та і 21-ша школи – фактично, не оголосивши ліквідацію цих навчальних закладів, ми несемо додаткові втрати. Згідно зі штатними розписами, на певний персонал тих закладів, які не функціонують. І не зможуть функціонувати, ні більше, ні менше. З будівництвом школи, коли ми завершимо війну, дійдемо до цього питання. Звісно, ми відновимо роботу закладу, присвоїмо йому номер. Це питання економії. Є ще окремі питання, вони лежать на поверхні, але озвучити публічно їх я не можу», — Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Раніше порушували питання припинення роботи 13-ї школи. Утім, завдяки небайдужим містянам та батькам її вдалося відстояти. 13-та школа залишилася єдиною на весь мікрорайон, що вистояла після російських бомбардувань. Тож більшість учнів 18-ї та 21-ї школи тепер планують перейти до неї. Реорганізували і спеціалізовану школу №36 із поглибленням вивчення іноземних мов, рішення також пояснюють економією.

«Фактично цього навчального року, який закінчився, в школі №36 навчалися 175 дітей. Прогнозований контингент на наступний навчальний рік – 123 дитини. На недалекій відстані розташовані кілька навчальних закладів, зокрема пропонується реорганізація шляхом приєднання до 27-ї школи. Там ліцензований обсяг на 1200 учнів, ми прогнозуємо 645 дітей на наступний рік», — Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міської ради.

Ліквідували і дошкільний навчальний заклад №5, що по вулиці Текстильників. Згідно з висновками звіту, технічний стан будівлі визнано незадовільним, таким, що загрожує здоров’ю та життю вихованців і працівників. Така сама причина і закриття садочка №61.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button