Суспільство (відео)

У Чернігові може зрости вартість проїзду – до 17 грн (Відео)

У Чернігові вартість проїзду в транспорті може зрости з 12 грн до 17 грн готівкою та 15 грн – за умови оплати банківською карткою. Проте вартість проїзду для власників транспортних карток залишатиметься незмінною – 12 грн. Також для них буде доступна функція пересадки між маршрутами протягом 30 хвилин не тільки в тролейбусах, але й в автобусах. Про це на першій нараді цього року в міськраді повідомив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку Олександр Рижий.

Наразі ж стартувала регуляторна процедура щодо процесу встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському автотранспорті. Проте рішення про підвищення тарифів наразі не ухвалене.

Ми запитали в чернігівців, як вони реагують на таке можливе підвищення вартості проїзду.

Здорожчання транспорту. Мабуть, негативно.

Якщо це необхідно керівникам або власникам транспортних засобів, то я вважаю, що обґрунтовано має бути, то я погоджуюсь. – А ви користуєтеся? – Зрідка користуюсь.

Несхвально, звісно.

Негативно, але в мене посвідчення.

Я дуже рідко буваю в Україні. І тому, коли беру таксі, коли ходжу пішки – це теж спорт. А спорт – це дуже гарно для здоров’я. А з приводу того, що дорожчає транспорт… Це ненормально. Тому що коли йде війна і в людей кошти обмежені, то це не дуже нормально.

Мне особисто однаково: зросте – не зросте. А як людям, які не дуже багато заробляють, то я не знаю. Пенсіонери ж наче переважно їздять безплатно.

Це дуже погано. Я і так ненавиджу наші маршрутки старі, а ще за них платити 17 грн – це буде капець.

Усі підвищення – це погано, що там питати.

Ну як ставлюсь? Хотілося б, щоб не змінилась вартість. – А ви часто користуєтесь? – Часто, так. – А картки транспортної не маєте? – Якщо буде збільшуватися, то будемо оформлювати картку, що ж робить?

Думки містян розділилися: ті, хто рідко користується громадським автотранспортом, байдуже ставляться до новини про подорожчання проїзду, ті ж, хто доволі часто їздить, – занепокоєні. Проте рішення про збільшення вартості проїзду, на думку міської влади, має стимулювати пасажирів громадського транспорту переходити на безготівковий варіант оплати за проїзд. Наразі аби оформити транспортну картку, треба заплатити за неї 40 гривень і поповнити її щонайменше на 50 грн. Проте зараз із нею дешевше їздити лише в тролейбусі – за 8 грн, для автобусів же оплата нею становить, як і вартість звичайного квитка, 12 грн.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button