Суспільство (відео)

У Чернігові обіцяють невдовзі відправити в минуле епоху довідок (Відео)

До кінця цього року в Чернігові мають запрацювати нові сервіси, що повинні зменшити або вдосконалити кругообіг довідок між чернігівцями та різними державними, комунальними та іншими структурами.

По-перше, в чернігівському Центрі надання адміністративних послуг розповіли, що запустили в роботу створення такого собі терміналу, що дасть можливість роздруковувати довідки самостійно, маючи додаток «Дія» або електронний цифровий підпис.

«Будуть організовані місця самообслуговування. Тобто людина підійшла до терміналу чи комп’ютера з принтером, ввела код, дані підтягнулися в реєстр, дані автоматично опрацьовано адміністратором, накладено електронний цифровий підпис. Підписано. І все. Ця довідка буде надана автоматично»,- Ігор Кот, завідувач сектору комп’ютерного забезпечення управління адміністративних послуг ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Витівки диявола», або Каламбур у головах: чи забороняє релігія ID-паспорти та ідентифікаційні коди (Відео)

У пілотному проєкті таким чином видаватимуть довідки про зареєстрованих осіб і про місце реєстрації.

Наступне ноу-хау стосуватиметься можливості взагалі перестати використовувати чернігівців як носія довідки від однієї установи до іншої. Планують дати доступ до єдиної бази для всіх комунальних структур, щоб інформацію можна було перевірити не за допомогою довідки, а в комп’ютері.

«Усі ці документи про співпрацю між нами будуть підписані, даємо їм доступи, вони самі заходять. Побачили. Звірили дані. Щоб людей сюди … щоб вони за цими довідками не… Приходили. – Коли цей сервіс планується? – Найближчим часом. Місяць, півтора. Це максимум, щоб нам це все адаптувати»,- Ігор Кот, завідувач сектору комп’ютерного забезпечення управління адміністративних послуг ЧМР.

Причина, що наразі унеможливлює комунікації установ та органів, – це різні бази домогосподарств, які не збігаються одна з одною. Саме це заважає синхронізованій роботі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button