Суспільство (відео)

«Витівки диявола», або Каламбур у головах: чи забороняє релігія ID-паспорти та ідентифікаційні коди (Відео)

Протест проти ID-паспортів та ідентифікаційних номерів. Для окремих жителів Чернігівщини релігія стає на заваді отримання нових і старих елементів ідентифікації. Принаймні, з їхніх слів. Для цієї категорії осіб в Україні навіть створили судову практику, що допомагає уникнути отримання коду та ID-паспорта.

«На сьогодні вже є судова практика. Є прийнята вищою судовою інстанцією вища судова справа, на підставі якої вирішуються аналогічні справи іншими судовими інстанціями. У нас усі рішення суду на підставі релігійних переконань»,- Ксенія Лук’янець, начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

Процедура, щоб залишитися зі старим паспортом-книжечкою, така: людина має звернутися до суду, який визначає переконливість її аргументів отримати паспорт старого зразка, після цього вона вже з усіма документами та рішенням суду йде до міграційної служби.

«За 9 місяців цього року таких паспортів оформлено нашим управлінням 30. За весь період.  З 2019 року, відколи маємо відповідну норму в постанові Кабінету Міністрів на виконання закону з надання такої можливості за рішенням суду, оформлювати паспорти у вигляді книжечки, оформили 63 такі документи»,- Ксенія Лук’янець, начальник Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатів облради скликають на сесію

ЧЕline вирішив поцікавитись у представників православної віри, наскільки релігія сьогодні чинить супротив таким ноу-хау.

«Насправді жодного стосунку ані паспорт, ані код не мають до віри. Якщо поглянути в історію, то щоразу, коли з’являлось щось нове, був великий супротив певної категорії населення. Були люди в релігії, які були противниками. Наприклад, коли з’явилися автомобілі, то проти автомобіля, бо говорили, що це такий апарат диявольський»,- Отець Роман, настоятель храму святої великомучениці Катерини.

За словами священнослужителів, людям варто приділяти більше уваги заповідям Божим, нести в собі любов і добро, аніж боротись із якимись формальностями.

«Коли я був на Афоні, спілкувався з монахами, то вони не суперечать проти паспортів чи проти ідентифікаційних кодів. Насправді вони не несуть нічого недоброго, і я не сказав би, що це якийсь знак Сатани. Тому що дуже багато речей залежить від нас самих. Ми, будучи супротивниками оцих дрібних речей, які зовсім не є важливими в нашому житті, забуваємо про щось важливіше. Забуваємо про милосердя, про любов, про добро і про інші речі»,- Отець Роман, настоятель храму святої великомучениці Катерини.

А загалом у державних службах зазначають, що причин відмови або незгоди з паспортом нового зразка багато, але наразі офіційно дозволені – лише з релігійних переконань.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button