Суспільство (відео)

У Чернігові оновлять систему оповіщення (Відео)

Нова система оповіщення населення має з’явитися в Чернігові до кінця літа 2023 року. Ініціатором оновлення став начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

«Було прийняте рішення зв’язатися й організувати співпрацю з міжнародними організаціями. Це Британський БФ «За сильну Україну». Я до них звернувся, аби вони розглянули питання про надання допомоги щодо облаштування сучасної системи оповіщення, вони погодилися», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Наразі на фінальному етапі перебуває процес розроблення проєктної документації. Одразу після його завершення розпочнуться роботи з встановлення. Загалом же планується, що оновлена система оповіщення транслюватиме не лише традиційний звуковий сигнал, але й голосове пояснення диспетчера щодо подальших дій для громадян.

«Ця система буде мати не тільки звуковий сигнал, який ми чуємо зараз – просто повідомлення про те, що є якась загроза.

Якщо зараз ми просто чуємо сигнал, і люди не розуміють, що це – загроза артобстрілу, загроза застосування якихось отруйних речовин, – то з встановленням цієї сучасної системи диспетчер може надавати вказівки й орієнтувати, що ж робити», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Також передбачається, що нова система оповіщення матиме автоматичні батареї живлення, що забезпечать її роботу навіть у період, коли місто не матиме електроенергії.

Завершення робіт із встановлення оновленого звукового сповіщення Чернігова заплановане на кінець цьогорічного літа.

«Фактично до кінця цього місяця буде завершено проєктування і після цього переходитимемо до практичного облаштування. Я вважаю, що до кінця літа ця система буде встановлена», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button