Суспільство (відео)

У Чернігові планують побудувати спортивний комплекс (Відео)

Спортивний комплекс «Ремзавод» на місці старих бездіяльних господарських ангарів. У Чернігові презентували концепцію створення та розвитку комплексної спортивної установи, що стане місцем для спортивних зборів, діяльності громадських організацій, зоною для відпочинку містян, а також важливою тренувальною базою для юних спортсменів Чернігова й області.

«Цього комплексу дуже потребує наше місто, тому що його немає на сьогодні. Ми знаємо, що наше місто дуже спортивне, велика плеяда чемпіонів і світу, і Європи, і олімпійський чемпіон у нас є. Але у нас немає інфраструктури спортивної», — Сергій Романчук –  президент Чернігівської федерації греблі на човнах.

На обговорення концепції створення та розвитку комплексу зібралися представники спортивних федерацій міста. Одразу після представлення проєкту комплексу вони підписали меморандум про підтримку необхідності діяльності в місті спортивного комплексу «Ремзавод». Надалі ці документи стануть важливим доповненням для співпраці з міжнародними інвесторами.

«Наразі є можливість через наших партнерів і донорів залучати міжнародні інвестиції, тому ті сто меморандумів із федераціями, громадськими організаціями різних видів спорту та просто громадською спільнотою Чернігівщини, дадуть поштовх до пошуку, написання та реалізації цього проєкту», — Олександр Маркін – голова ГО «Чернігівська школа дзюдо».

Планується, що спортивний комплекс «Ремзавод» складатиметься з чотирьох зон, що матимуть різне цільове призначення, утім, будуть об’єднані концепцією спортивного розвитку міста. До кінця 2023 року планують розробити повний пакет необхідних документів.

«Десь пів року ми ставимо на написання грантової заявки, детальний пошук донорів і написання проєктно-кошторисної документації щодо суми для цього проєкту», — Олександр Маркін – голова ГО «Чернігівська школа дзюдо».

Про подальші етапи розвитку концепції спортивного комплексу «Ремзавод» представники ініціативи інформуватимуть містян на офіційних інформаційних сторінках спортивних федерацій Чернігова.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button