Суспільство (відео)

У Чернігові процвітає незнищенний і вічно живий пережиток 90-х (Відео)

Стихійна торгівля в Чернігові, боротьбу з якою можна вимірювати роками, продовжує процвітати.

Наради чиновників, рейди, штрафи не зупиняють охочих швидко продати товар у місцях масового потоку потенційних покупців.

— Стихійна торгівля в нас заборонена. Я не хазяйка.

—  Можете пояснити. – Ні. Я нічого пояснювати не буду.

Але слід зазначити, що поява муніципальної поліції зменшила обсяги торгівлі, проте постраждали в цій ситуації більше беззахисні бабусі з пляшкою молока чи купкою картоплі, а крупні торгівці продовжують псувати естетичний вигляд міста і торгувати продуктами харчування вздовж проїжджої частини, але вже з дозволом від «Зеленбуду».

—  Ми патрулюємо також привокзальний ринок і немає часу, вони швидко виходять із маршруток. А великий намет? Там є дозвіл. Вони нам показували дозвіл.  Відповідні дозволи надає «Зеленбуд». Він дає дозвіл на розміщення торгової точки, — Макар Макаренко, інспектор ревізор муніципальної поліції Чернігова

Зазначених дозволів ми так і не побачили, хоча торговці щиросердно запевняли, що вони є. Хтось казав, що в хазяйки, хтось – у чоловіка.

—  У мене так, дозвіл є. Так. Зараз я тільки подзвоню керівництву, чи вони не забрали моїх документів.

— З того року документи. Зараз немає.

—  Ну, зараз прийде чоловік, у його сумці. Його немає.

Багато містян через свою необізнаність і зручність купувати товар під боком підтримують своїм попитом це явище. Оскільки жодної масштабної кампанії щодо небезпеки товару, купленого під ногами, містяни ще не бачили.

—  Я скільки брав – нормально. Як є, так і купляю.

Сподіватимемося, що правоохоронні органи все-таки дадуть раду цьому явищу. І почнуть не як завжди з тиску на бідних бабусь, а хоча б із торгівлі з авто чи наметів, які місцева влада замість того, щоб повернути в межі ринку, чомусь просто легалізовує на вулиці.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button