Суспільство (відео)

Заборонена спокуса: чернігівці не можуть утриматися від феєрверків (Відео)

Досі в містах України до закінчення АТО офіційно існує заборона на салюти й феєрверки. Через цей факт і низьку платоспроможність у Чернігові значно знизився попит на цю продукцію, бідкаються продавці.

«Раніше на Новий рік і корпоративи брали, а тепер не замовляють, бо є заборона», — розповідає продавець Олександр Лобода.

Однак під час новорічних свят чимало містян не можуть утриматися від такої спокуси. Тому і рятувальники, і легальні продавці закликають містян бути уважними та обережними. Якщо є непереборне бажання яскраво провести новорічну ніч, то слід пам’ятати про елементарні правила безпеки і про оточуючих людей.

«І хоча міським головою прийнято рішення про заборону проведення офіційних піротехнічних заходів у Чернігові, але населення використовує петарди, ракетниці, салюти. Треба прочитати інструкцію і не купувати на стихійному ринк», — зазначає начальник міського управління ДСНС Петро Дьогтяр.

У крамницю піротехнічних виробів час від часу заходять люди. Їх інструктують продавці. Дітям у жодному разі не продають. Особлива увага до застосування феєрверків великих калібрів.

«Висота вильоту 20-30 метрів. Розуміємо, що це рівень 9 поверху. Якщо калібр 20 мм, то ще нічого, а більше 30 мм – можуть вилетіти вікна, тому бажано слухати спеціалістів», наголошує директор фірми Микола Романов.

Фахівці кажуть, що реалізують перевірену продукцію, однак при неправильному використанні вона може стати загрозою для оточуючих. Надзвичайники, у свою чергу, закликають батьків слідкувати за своїми дітьми і не підпускати їх до піротехніки. Загалом профілактичну роботу рятувальники провели по всій країні.

Журналіст Юрій Михуля   

Оператор Сергій Бутько 

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button