Суспільство (відео)

Віртуальні мандри: про Седнів випустили унікальний диск (Відео)

У Чернігові презентували відеозбірник «Містечко над Сновом – Седнів».

На двох дисках зібрано фото- та відеоматеріали з архівів чернігівських ЗМІ.

На думку працівників районної державної адміністрації, відеозбірник допоможе привернути більше уваги туристів до Седневу.

Ця надзвичайно мальовнича природа відображена на полотнах відомої художниці Тетяни Яблонської. Тут безліч історичних пам’яток, а ще у цій місцевості проходили зйомки відомих радянських кінострічок. І все це про невеличке селище у Чернігівському районі – Седнів. Відтепер найцікавішу інформацію про населений пункт можна побачити в одному відеозбірнику.

— Ми бачимо вирішення питання, що туризм повинен прийти в наші села, в тому, що спочатку треба дати хоча б інформацію про наші села й знати цю історію, — Андрій Курданов, заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації.

Проект «Пізнай свій рідний край» існує вже з десяток років. Цього разу об’єктом для популяризації обрали Седнів.

До відеозбірника потрапили фото- та відеоматеріали з архівів чернігівських ЗМІ, місцевих фотохудожників і телеканалу УТ-1.

— Седнів, він уже давно чекає презентаційних, туристичних продуктів, які сьогодні були б справді цікаві, щоб майбутні відвідувачі саме завдяки ним і прийшли до Седнєва, — Андрій Курданов, заступник голови Чернігівської районної державної адміністрації.

Презентаційні матеріали вирішили передати до Георгіївської церкви у Седневі. Там їх можна буде й придбати. А кошти, отримані від продажу дисків, підуть на відбудову цієї церкви.

Відеозбірку презентували напередодні Всеукраїнського літературно-мистецького фестивалю «Седнівська осінь». Цього року організатори розширили коло учасників із Чернігівщини. Якщо раніше це був переважно Чернігів і Чернігівський район, то тепер до фестивалю долучаться й інші райони області.

— Акцент цього року ми робимо не стільки на виставкових комплексах, скільки цього року «Седнівська осінь» буде носити ярмарковий характер. Можна буде придбати продукцію тих районів, які будуть представлені на заході, — Тетяна Мірошниченко, начальник відділу культури і туризму Чернігівської РДА

У плані заходу – презентація громад області й музеїв Чернігівщини. А ще, гості фестивалю зможуть уперше потрапити до садиби Лизогубів. Раніше це приміщення використовували для навчання дітей. Фестиваль «Седнівська осінь» запланований на 1 жовтня.

Ще статті по темі

Back to top button