Суспільство (відео)

У Чернігові провели фінал молодіжного фотопроєкту, що привертає увагу до проблем екології (Відео)

«Прибери сміття з голови». В обласному молодіжному центрі провели фінальну фотосесію проєкту.

«Це виховання свідомого ставлення людей до того, що нас оточує. Тобто якщо ми викидаємо з голови те, що нам не потрібне, ми автоматично піклуємося про себе. Коли людина піклується про себе, то це не дає робити гірше іншим, зокрема нашій природі. Назва «Прибери сміття з голови». Спершу хотіли провести в рамках Let’s Do It, Ukraine!, тобто міжнародної екологічної акції з прибирання, але оскільки погодні умови нам не дозволили, ми виокремили це в окремий соціальний фотопроєкт», — Юлія Якуш, провідний фахівець відділу молодіжної роботи Чернігівського обласного молодіжного центру.

Капелюшки з прикрасами зі сміття уособлюють тематику проєкту. Саме вони стали головним атрибутом фотосесії, що був на голові кожної моделі. Світлини робив професіональний фотограф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівка стала призеркою міжнародного проєкту для кондитерів

«У такому проєкті я беру участь уперше. Мені дуже цікаво, новий досвід. Багато буваєш на різних зйомках і бачиш дуже багато сміття. Молодь відпочиває, за собою залишає багато сміття. Я вважаю, цей проєкт допоможе достукатися до більшості молоді. Це все буде в соцмережах, молодь зараз сидить у соцмережах, я вважаю, нам вдасться до когось достукатися», — Валентин Куц, фотограф.

«Багато людей зараз, у сучасному світі, зациклені на гаджетах. Вони бачать Україну і проблему тільки через інтернет. Я вважаю, що через цей проєкт, через ці фотографії можна достукатися до людей, що треба дотримуватися порядку у своєму домі та рятувати нашу планету», — Тамара Пузирна, учасниця проекту.

Моделлю міг стати кожен охочий.

«Були зацікавлені з училища побутового обслуговування. Там у нас 7 дівчат, оскільки 7 капелюшків. І також ми виставляли форму реєстрації в соціальних мережах. Зголосилися п’ятеро осіб, які також сьогодні прийдуть на цю акцію.

Деякі учасники підійшли до проєкту з особливим креативом. Наприклад, дівчата з училища побутового обслуговування одягли пальта ручної роботи», — Юлія Якуш, провідний фахівець відділу молодіжної роботи Чернігівського обласного молодіжного центру.

«Це вбрання пошили викладачі Чернігівського вищого професійного училища. Це колекція пальтова. Вона досить цікава і дуже яскрава», — Тетяна Манойло, учасниця проекту.

Усі фото можна побачити на сторінках обласного молодіжного центру в соцмережах.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button