Суспільство (відео)

У Чернігові росте унікальна ялина, якій понад 120 років (Відео)

У Чернігові росте унікальна ялина. Її посадив відомий український письменник Михайло Коцюбинський. Височіє ця ялина на території літературно-меморіального музею-заповідника письменника біля садиби, в якій жив Михайло Коцюбинський разом із родиною та в якій провів 15 своїх останніх найбільш творчих років.

«Цю ялинку багато років тому посадив відомий український письменник Михайло Коцюбинський. Садив він її разом зі своєю дружиною Вірою Устимівною. Родина Коцюбинських оселилася в цьому будинку у 1898 році. І приблизно в той же час у сім’ї і посадили цю ялинку», — Марія Коробко, вчений секретар Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського.

Фото Михайла Коцюбинського з дружиною на тлі ще невеличкої ялинки зберігається в одній із кімнат меморіального будинку письменника. (фото). Тепер ця ялина вражає своєю величністю та виглядом.

«Особливість ялинки в тому, що її крона розділилася на кілька частин, якщо подивитися на деревце здалеку, то здається, що тут кілька дерев, але насправді дерево всього одне. Підійшовши ближче до стовбура, можна дійсно в цьому впевнитися.Ця ялинка – живий справжній музейний меморіальний експонат. І їй приблизно 125-130 років», — Марія Коробко, вчений секретар Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника М.Коцюбинського.

Журналіст: Оксана Замятіна

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button