Суспільство (відео)

У Чернігові скликали надзвичайну протиепізоотичну комісію (Відео)

Сказ, пташиний грип, африканська чума свиней… Ці та інші небезпечні захворювання «розібрала» надзвичайна протиепізоотична комісія при обласній державній адміністрації, скликана в Чернігові. Однією з «топових» тем було недопущення виникнення та поширення африканської чуми свиней, яку вдалося зупинити.

«2019 рік, наша область одна з небагатьох була благополучна щодо африканської чуми свиней»,- Юрій Павлішен, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Новий рік розпочався з виявлення одного носія чуми свиней у дикій природі. Карантин уже введено. Адже маємо негативний досвід минулих років, коли ця хвороба лютувала по всій області.

«Випадково побачили. Потім «Держрпродспоживслужба» долучилася, МНС. Усі заходи на ліквідацію. Загалом дезінфікували»,- Анатолій Губар, представник ТОВ МРП «Коропське».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зафіксували африканську чуму свиней

Сьогодні представники мисливських господарств відзначають скорочення поголів’я диких свиней.

«Була проблема. А зараз у принципі починає відновлюватися поголів’я. Але наразі не те, що хотілося б»,- Олексій Карцан, представник ТОВ ПВХ «Пласт».

«Поголів’я дикого кабана зменшилося в рази. Його зовсім мало»,- Сергій Цинковський, представник ТОВ «МРП Ічня».

Далі обговорили ще одне небезпечне захворювання, що вже зафіксоване в Україні, у Вінницькій області. Грип птиці. Безліч його спалахів виявлено в прикордонних до нас Росії та Польщі.

«Зафіксовано 5 спалахів пташиного грипу на території Польщі. Чотири з них – у Люблінському воєводстві, що має спільний кордон із Волинню та Львівщиною»,- Юрій Павлішен, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Крім згаданого, обговорили ще багато тем, які потребують нагляду та скоординованості дій влади та суб’єктів господарювання. Це і сказ, і заразний вузликовий дерматит, і недопущення отруєння бджіл, і регулювання чисельності безпритульних тварин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button