Суспільство (відео)

У Чернігові відбудеться масштабний освітній форум (Відео)

Понад чотири сотні педагогів-сподвижників з усієї України приїдуть до Чернігова на унікальний захід – перший Інноваційний освітній форум. Це яскраве підтвердження того факту, що освітяни зацікавлені в позитивних змінах і готові долучатися до процесу реформування. Презентація масштабного освітнього проекту відбулася сьогодні в Чернігові.

«Це платформа для небайдужих освітян, які дійсно прагнуть змін, які готові і бажають втілювати нові технології в освітній процес. Наш форум, сподіваюся, стане традиційним. Кожен форум матиме свою тему і напрям. Тема першого Інноваційного освітнього форуму – «Нова українська школа: перспективи і виклики», — зазначає Наталія Хольченкова, організаторка форуму, викладачка НУ «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка.

Відбудеться тусовка освітян 15 вересня в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Шевченка.

«Маємо назву класичного університету, але педагогічні спеціальності в нас займають майже 70% підготовки фахівців. Торік був пілотний проект – дві школи з області брали участь. А тепер усі початкові школи. Нова українська школа дійсно має багато новацій і технологій. Університет гостинно відкриває двері і запрошує всіх небайдужих взяти участь у форумі», — говорить Микола Носко, ректор НУ «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка.

Організатори форуму обіцяють дуже насичену та цікаву програму.

«Перша частина – це дискусійна панель. Ми будемо обговорювати НУШ. Тут не буде байдужих. Усі очікують змін. Також поінформуємо про те, яких чекати змін від нового закону про освіту. Прийнята нова форма оцінювання учнів», — розповідає Оксана Коваленко, організаторка форуму, фіналістка проекту Global Teacher Prize Ukraine 2017.

Також організатори обіцяють різноманітні майстер-класи та виступи відомих у наукових колах педагогів. Інноваційний освітній форум надзвичайно важливий для Чернігова, запевняють в управлінні освіти.

«Цей форум дуже актуальний, адже всі верстви суспільства мають подивитися. Управління освіти активну бере участь. Ми будемо розповідати про сертифікацію, атестацію, новинки в законодавстві. Це дуже масштабний і цікавий захід для нашого міста», — зазначає Яніна Тимошенко, директор методичного центру управління освіти ЧМР.

Ще статті по темі

Back to top button