Суспільство (відео)

У Чернігові відкрилася виставка «Я був поляком – громадянином України» (Відео)

Війна, яка триває вже понад вісім років, забирає життя не тільки українців, але й патріотів нашої країни інших національностей. У Чернігові на території обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана відкрилася виставка «Я був поляком – громадянином України». 

«Виставка організована Міністерством закордонних справ у Польщі за сприяння кількох організацій, зокрема українських і польських, які хотіли показати власне ідею цієї виставки, що за свободу України зараз борються всі, незалежно від національної приналежності, всі громадяни України»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

У цій виставці зібрані короткі життєписи кільканадцяти Героїв України та Польщі. Зібрати інформацію про Героїв було непросто. Іноді в рідних не знаходилося якісних світлин або ж через біль втрати вони не надавали жодної інформації про загиблих.

«Виставка триватиме протягом місяця, ми домовилися, що вона буде до середини жовтня і далі повернеться до Києва, буде також представлена ще в Києві на інших майданчиках. До цього, до Чернігова, теж експонувалася в Києві біля кількох музеїв. А її відкриття відбулося на початку року саме біля Польського Інституту в Україні»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

На відкритті виставки був присутній директор Польського Інституту в Києві Роберт Чижевський. Разом із директором обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана Юрієм Ткачем вони обговорили подальшу співпрацю та майбутні проєкти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митники не дозволили вивезти в Нідерланди старовинні артефакти з Чернігівщини (Фото)

«Зараз польсько-українські відносини переходять на зовсім новий рівень. І ця виставка – це один із тих елементів нового етапу польсько-українських відносин. Це саме співпраця та допомога, взаємодопомога, яка є на сучасному етапі»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

Нагадаємо, що в Чернігівському обласному художньому музеї триває благодійна акція на підтримку ЗСУ – збір монет, які 30 вересня виходять з обігу. Принести монети можна до музею включно до понеділка, потім кошти обміняють у банку.

«Зібрано приблизно 70 кілограмів монет. Зараз рахуємо. Точна сума і кількість невідомі. Зараз ми підраховуємо, але люди ще підносять»,- Юрій Ткач, директор Чернігівського обласного художнього музею ім. Григорія Ґалаґана.

Підтримка наших Героїв та вшанування загиблих зараз надзвичайно важливі. Тому долучайтеся до благодійних акцій і пам’ятайте, завдяки кому ми можемо жити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Оксана Замятіна

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button