Суспільство (відео)

У Чернігові відкрили пам’ятну дошку загиблому бійцю АТО (Відео)

На стіні Чернігівської школи № 34 з’явилася меморіальна дошка, присвячена Євгену Кравченко, бійцю 13 батальйону «Чернігів».

Хлопець загинув в АТО – потрапив під мінометний обстріл.

— Гарна, добра людина.

— Дружній, допоможе у скрутну хвилину, не відмовить.

Таким чернігівця Євгена Кравченка, який загинув в АТО, пам’ятають люди. В пам’ять про Євгена у 34 школі, де він провчився 9 класів, відкрили меморіальну дошку. Символічно цю подію приурочили до 73-ї річниці визволення Чернігова від загарбників.

—  Коли бачиш, чуєш про поранених, загиблих, здається, це десь далеко, і тебе не стосується. А тут стосується нашої шкільної родини. Він наш учень, а учні не бувають колишніми, — Олександр Носач, директор ЗОШ № 34.

— Для мене це радість, що школа відгукнулася, що вони розуміють, що тут навчалися герої, — Людмила Кравченко, мати загиблого.

Євген – молодший із двох синів, в АТО пішов добровільно. Хлопець служив у 13-му мотопіхотному батальйоні «Чернігів-1». Це формування одне з перших потрапило на схід.

— Увечері, прийшовши з роботи, я почула слова: «Мамо, завтра мені приходить повістка, я був у військкоматі».  У нас Женя був такий: якщо він сказав, якщо він захотів щось – то це було остаточно. Він такий був із дитинства, — Людмила Кравченко, мати загиблого.

Мати Євгена каже, що батальйон і побратими стали для хлопця другою сім’єю. Після ротації рідні вмовляли Євгена не повертатися на схід – не послухався. 13-й батальйон відправили до Вуглегірська на Донеччині охороняти стратегічний об’єкт – шахту.

—  Він казав: «Як, мамо, хлопці поїдуть, а я залишусь?»  Того дня він подзвонив такий радісний, веселий, ніхто і подумати не міг… Він дзвонив за 15 хвилин. Мамо, нас зараз виведуть з оточення. Цих 15 хвилин йому не вистачило, — Людмила Кравченко, мати загиблого.

— Був мінометний обстріл. Вони відходили, і його поранило осколками. Його не довезли до шпиталю, він помер в кареті швидкої допомоги, — Олександр Церкун, боєць 13-го мотопіхотного батальйону «Чернігів-1».

Меморіальну дошку встановили спільними силами – коштами батьків, учителів та учнів школи. Мати бійця сподівається, що її син стане для школярів прикладом мужності й патріотизму.

Ще статті по темі

Back to top button