Суспільство (відео)

У Чернігові з’явився «Сад української мрії» (Відео)

Національний університет «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка доєднався до Всеукраїнської екологічної акції «Сад української мрії», мета якої полягає у висаджуванні плодових і декоративних рослин на території освітніх закладів.

«Ідею цю запропонував директор садівничої фірми «СонцеСад» Остап Михась. Це Київська область. Вони подарували через координатора в нашій області Українського товариства охорони природи саджанці, які були висаджені на території 35 освітніх закладів Чернігівської області»,- Юрій Карпенко, завідувач кафедри екології та охорони природи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.

Від червоних до персикових, від білих до темно-фіолетових – 25 різних сортів троянд відтепер прикрашатимуть територію та подвір’я освітнього закладу. Вони доповнять колекцію місцевого саду, що почав формуватися у 60-ті роки.

«Історія його досить давня, почав формуватися в 60-ті роки. У 80-х і 90-х ми садили частину різноманітних дерев, навіть екзотичних. А минулого року ми поставили спеціальні інформаційні таблички, щоб наші студенти знали назву тих чи інших дерев, тих кущів і квітів, які прикрашають університетський сад», — Володимир Дятлов, перший проректор Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.

Троянди також стануть певним символом пам’яті про дітей, які загинули внаслідок навали російських окупантів.

«Ці трагічні події, які сьогодні відбуваються на теренах нашої рідної України, на жаль, призвели до того, що кілька сотень дітей уже не з нами. Хотілося, щоб зУпинився лік дітей, які загинули. Щоб більше кількість не зростала, бо навіть одне життя дитини – це вже забагато і дуже боляче. Тому нехай це буде таким своєрідним подарунком і символом пам’яті», — Анатолій Тимошенко, проректор із питань молодіжної політики Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка.

До висадки квітів долучилися викладачі та студенти. Редакція ЧЕline також охоче підтримала захід.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button