Суспільство (відео)

У Чернігові запрацював центр сприяння мобілізації (Відео)

У Чернігові розпочав свою роботу перший в області центр сприяння мобілізації. Створений він з метою інформування населення про основні правові аспекти призову на військову службу. Проведення роз’яснювальної роботи відбувається у форматі «рівний – рівному» між цивільним населенням і представниками центру. 

«Сюди можуть звернутися наші громадяни та в дружній атмосфері обговорити: чи є підстави для надання відстрочки, які є соціальні гарантії для захисту наших військовослужбовців, поспілкуватися про періоди проходження військової служби, в яких військових частинах», — військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

Останні два тижні центр сприяння мобілізації працював у тестовому режимі, аби його представники могли опрацювати найчастіші запити серед населення, взяти до уваги зауваження з приводу роботи, щоб у майбутньому створити максимально комфортну атмосферу для інформаційної взаємодії між цивільним населенням і працівниками центру. 

«Основні питання – питання мобілізаційного напряму. Звертаються люди, які отримали повістку.

Тут ми надаємо їм інформаційну допомогу, розповідаємо вимоги статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Розповідаємо, які документи брати з собою для відвідування територіального центру комплектування, якщо є якісь підстави для відстрочки за станом здоров’я.

Роз’яснюємо питання соціального захисту військовослужбовців. Приходять члени сімей, дружини, чоловіки яких проходять службу, із запитаннями: як їм отримати відпустку або змінити місце проходження служби», — начальник відділу рекрутингу та комплектування Чернігівського обласного ТЦК та СП Леонід Заєць.

Представники центру під час відкриття наголосили, що його основні завдання – інформаційна та правова підтримка громадян України в питаннях мобілізації. Проведення призову на військову службу, збір і передача інформації щодо громадян, які перебувають на військовому обліку, в місцях розміщення центрів заборонені.

«У жодному разі не буде вручена повістка на цих пунктах. Наша основна мета – роз’яснення правової основи заходів проведення мобілізації, правова основа режиму воєнного стану. І знову ж таки, захист наших військовослужбовців, які сьогодні захищають нашу країну», — військовий комісар Чернігівського обласного ТЦК та СП Олег Гончарук.

Слідом за Черніговом свою роботу розпочинають центри підтримки мобілізації в містах Ніжин і Прилуки.

Звернутись по необхідну підтримку можуть усі, кому це необхідно, в робочі години центру.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button