Суспільство (відео)

Чернігівські книжки радують вимушених переселенців у Литві (Відео)

«Книжкова пошта» – проєкт, організований чернігівським Туристично-інформаційним центром ще 17 червня. Тоді організатори не мали чітких уявлень щодо кількості літератури, яку вдасться зібрати. Утім, точно знали, що зробити це потрібно, адже маленькі українці потребують рідного слова.

«Загалом «Книжкова пошта» – це була ініціатива для українських дітей у Литві, аби вони могли читати українське. Під час нашої комунікації з Асоціацією бібліотекарів Прибалтики ми дійшли висновку, що це потрібно, і вони готові видавати такі книжки й організовувати години прочитання, або ж видавати ті книжки українським дітям», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Збір тривав до 20 липня, до нього долучилися чимало чернігівців ы жителів інших областей, які дізнавались про проэкт. «Зі світу по нитці», як то кажуть, – і 60 кілограмів книжок для маленьких українців у Литві було зібрано та відправлено.

«Понад 60 кілограмів книжок, які за місяць були зібрані в ТІЦ, поїхали і за 10 днів були доставлені, власне, зараз у Вільнюсі перебуває наш Олег Головатенко, і він обіцяє зняти сюжет про ці книжки, які там», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському історичному музеї виявили унікальні книги

За словами організаторів, ця акція матиме продовження, коли їм вдасться домовитися з новими бібліотеками. Та вже сьогодні українці мають відгук від литовців, які щиро захоплені нашим вмінням віддавати останнє задля свого ближнього.

«Власне, вчора ми мали розмову з головою Асоціації бібліотекарів, пані Юлітою, то вона щиро дякувала і з захопленням поставилася до того, що українці навіть у такі важкі часи готові віддавати своє, і оці книжки викликали в них особливі сльози й особливу теплоту, бо кожна з них була підписана», — заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

Журналіст: Таліна Тарасенко
Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button