Суспільство (відео)

У Чернігові жалобні заходи пройдуть стримано та без ліцеїстів (Відео)

Стримано і без залучення ліцеїстів – так у Чернігові планують відзначити День пам’яті та примирення і 72-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі.

Зокрема, 8 травня в обласному центрі заплановане проведення жалобних заходів за участі керівництва області й міста та ветеранів. Як і торік, покладання квітів відбудеться до Меморіалу жертвам фашизму в колишньому урочищі Подусівка, там же пройде спільний молебень представників релігійних організацій усіх конфесій за загиблими.

— Плануємо без виступів, такий пам’ятний захід – покладання квітів, спільний молебень. Щоб згадати всіх, хто загинув під час Другої світової війни і чернігівців також, — Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЧОДА.

Відзначення 9 травня розпочнеться в сквері ім. М.М. Попудренка. Там відбудеться мітинг-реквієм, також заплановані виступи посадовців і ветеранів, урочисте покладання квітів до могил загиблих воїнів і могили Невідомого солдата на Меморіалі Слави.

— Ми не плануємо проходження коробок військових, тобто все буде стримано, — Олена Савченко, начальника управління культури та туризму ЧМР.

Плануючи підготовку та проведення святкових заходів, організатори порушували питання і про почесну варту за участі вихованців Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

З огляду на ситуацію, що склалася з хлопчиками під час покладання квітів до пам’ятника «Героям Чорнобиля» 26 квітня, коли кільком учням стало зле, до масових заходів 8-9 травня ліцеїстів вирішили не залучати, їх замінять офіцери гарнізону.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button