Суспільство (відео)

У Кіптях створили сучасну концерну залу й організували масштабне свято для жінок громади (Відео)

У мешканців Кіптівської громади – подвійне свято. Цими вихідними тут не просто урочисто вітали жінок з 8 Березня, а ще й відкривали оновлену глядацьку залу в будинку культури.

«Дуже подобається, дуже гарно. Все гарно підібрано. Кольори красиві, ліпнина оновлена»,- Лідія, мешканка с. Кіпті.

«У цьому залі я була дуже давно, коли моя подруга виходила заміж. І тут був звичайний клуб, ну, нічого такого. А зараз я зайшла – безліч вражень»,- Катерина Подкур, староста Хрещатенського старостинського округу.

Оновлена зала коштувала приблизно три мільйони гривень.

«Це не просто зроблений ремонт, це – комплекс робіт, який завершений повністю. Це і освітлення, і звук, і одяг сцени. Усе тут нове. Навіть підлога. Це роками слугуватиме мешканцям громади»,- Володимир Кучма, кіптівський сільський голова.

Сама ідея відновлення зали виникла майже рік тому. Реалізувати її вдалося завдяки роботі керівництва громади та допомозі депутата Верховної Ради Бориса Приходька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» підтримає кандидатів у депутати на проміжних виборах у шести громадах

«Ми разом, спільно, розробили ідею. Завдяки співфінансуванню з державного бюджету, на кошти соцекономрозвитку, а також за рахунок власних коштів Кіптівської громади ми маємо такий глядацький зал. Тут залишилась навіть ліпнина. Це наша історія. Велика увага приділялась тому, що є вентиляція, є обігрів. У різні періоди року тут можна проводити будь-які заходи»,- Борис Приходько, народний депутат України.

«Велику допомогу нам надав депутат Верховної Ради Борис Приходько. З розумінням поставився до проблеми. Ми плануємо, що це буде не просто закрита зала, а приміщення для комерційного використання… у нас є не тільки глядацька зала, а й конференц-зал. Три роки тому ми там спілкувалися з послами Великої сімки»,- Володимир Кучма, кіптівський сільський голова.

Також оцінили оновлену концертну залу в Кіптівському будинку культури й імениті діячі мистецтв.

«Ну просто філармонія. Це професійна зала. Думаю, що у цьому приміщенні відбуватимуться прекрасні заходи, концерти, театральні зустрічі. Також у Кіптівській громаді є багато художніх колективів»,- Микола Збарацький, композитор.

«Кіптівська громада для Чернігівщини – це взірець перших громад. Коли вона кілька років тому утворилася, то саме від її досвіду відштовхувалися інші громади. І я бачу зростання, хороше ставлення до культури та добробут громади»,- Надія Галковська, поетеса.

Надія Галковська і композитор Микола Збарацький – автори пісні «Я козачка твоя». Разом із гуртом «Джерела» вони заспівали ліричну версію цієї композиції.

Саме театр пісні «Джерела» дарував усім присутнім святковий настрій своїми запальними виступами.

А народний депутат Борис Приходько разом із Володимиром Кучмою відзначили квітами, подяками та подарунками активних жінок громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button