Суспільство (відео)

Подорожі з мінімальними зусиллями: до яких країн простіше виїхати під час коронавірусу (Відео)

Деяким чернігівцям карантин зламав плани на подорожі за кордон.

«Європою невеликий тур. В Італії було заплановане море. Загалом 10 днів тур, але, на жаль, коронавірус не дає».

Але є й такі, хто вже готується до заморського відпочинку.

«Плануємо, звісно, в Єгипет. Не знаю, коли. У квітні перед Великоднем. Поки що попередньо проглядаємо».

Саме цей напрям зараз є одним із найпопулярніших серед чернігівських туристів. Він найбільш доступний за ціною, а потрапити туди досить легко. Для цього треба зробити ПЛР-тест, що діє 72 години від моменту забору біоматеріалу. Про це розповів власник одного з чернігівських турагентств Артем Струк. Багато охочих відвідати Арабські Емірати. Однак, аби туди потрапити, потрібно мати два тести: перед вильотом і безпосередньо в самій країні. Другий – за рахунок держави.

«Далекомагістральні – це Шрі-Ланка. Теж популярна. Там теж потрібен тест і через 5 днів теж потрібен тест. Переважно це роблять оператори, одразу додаючи до заявки під час бронювання. Домінікана узагалі без тестів. Цінник дедалі вищий. Непоганий напрям – Занзібар. Ще дорожчий – це Мексика»,- Артем Струк, власник турагентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: за добу на Чернігівщині 84 нових випадків

ПЛР-тести можна здати як у державних, так і в приватних клініках. Результати зазвичай приходять упродовж 24 годин на електронну пошту. Для відвідування багатьох країн потрібен паперовий варіант довідки, перекладеної англійською та з мокрою печаткою. Все це робиться за короткі строки. Утім, бували випадки, коли туристи отримували позитивні тести.

«У такому випадку при бронюванні я завжди пропоную страховку від невиїзду. Це як додаткова послуга. Вона покриває такі моменти, зокрема й коронавірус. Робиться запит на оператора, повідомляємо в страхову. Вона відшкодовує та компенсовує кошти туристу. Там є франшиза в розмірі 20% вартості. Якщо людина захворіла, їй 80% повернуть»,- Артем Струк, власник турагентства.

Сам Артем Струк нещодавно повернувся з Єгипту. Чоловік розповів, що з приходом коронавірусу посилилися правила огляду в аеропорту. Окрім цього, туристи весь переліт повинні перебувати в масці. В аеропорту стоять безконтактні термокамери, які розрізнюють нормальну та підвищену температуру тіла.

«У Єгипті весь персонал у масках та рукавичках, і жодного відпочивальника в масці. Є готелі, що вимагають носити маску до походу в ресторан, але їх дуже мало. В готелях стоять безконтактні термометри. Подача їжі в готелях порційна. За склом стоять кухарі й накладають скільки хочеш, але це вже не власноруч. Намагаються навіть напої подавати індивідуально. Замовив – і отримав»,- Артем Струк, власник турагентства.

За словами Артема Струка, зараз прогнозується здорожчання відпочинку в Туреччині. Тому українці роблять раннє бронювання турів. Воно розпочалося ще в січні і вже на стадії завершення. Щодо вітчизняного відпочинку, то до закриття на карантин досить популярними були тури в Буковель.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button