Суспільство (відео)

У людних місцях Чернігова хочуть встановити трирівневі питні фонтани (Відео)

Загальнодоступні питні фонтани можуть з´явитися в різних частинах Чернігова. Саме таку ідею передбачає проєкт цьогорічного «Бюджету участі» «H2OChe».

«Планується встановлення 10 питних фонтанчиків, які працюватимуть умовно з 1 травня по 1 жовтня. Під час спеки вони забезпечуватимуть мешканців міста чистою питною водою, будуть підключені до водопостачання та водовідведення», — Олександр Гашпар, автор проєкту «H2OChe», громадський активіст.

Усього передбачено 10 локацій, де встановлять питні фонтани. Це людні місця, здебільшого сквери в різних районах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на «Бюджет участі» подали 90 проєктів

«Коли їздиш на велосипеді, то хочеться випити чистої прохолодної водички, раніше можна було підїхати до колонки та набрати цю воду, зараз місця, щоб набрати такої води, просто немає. Вода, яку береш із дому, нагрівається і випити нічого. Якщо дивитися на практику інших країн, то вони зараз дуже впроваджують цю політику, з огляду на глобальні кліматичні зміни», — Олександр Гашпар, автор проєкту «H2OChe», громадський активіст.

Досвід встановлення питних фонтанів автор проєкту запозичив у Львова.

«Я, прораховуючи бюджет, надіслав запити постачальникам цих фонтанів і брав досвід Львова, який торік теж встановив у своїх багатолюдних місцях, у центрі міста п’ять питних фонтанчиків. Вони їх встановили за ціною 115 тис. грн за штуку. І ці фонтани користуються популярністю у Львові», — Олександр Гашпар, автор проєкту «H2OChe», громадський активіст.

На відміну від Львова, чернігівський проєкт передбачає, що фонтани будуть трирівневими. Таким чином від спеки зможуть рятуватися не тільки люди, а й чотирилапі улюбленці та безпритульні тварини. Верхній рівень дасть можливість безкоштовно набирати воду у пляшку. Встановлення фонтанів у Чернігові коштуватиме 1 мільйон 304 тисячі гривень. Знайти цей великий проєкт «H2OChe» та проголосувати за нього можна за номером 82.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button