Суспільство (відео)

Японський «десант» у Чернігові (Відео)

Чернігів відвідала аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні Іто Юрі. В Україні – Рік Японії, тому міська влада вирішила поглибити співробітництво і дружбу з Країною Вранішнього Сонця.

— Подякувати вам за запрошення й організацію зустрічі. Між Японією і Чернігівською областю є позитивний досвід співробітництва, — Іто Юрі, аташе економічного відділу Посольства Японії в Україні.

— Багато в чому Японія є прикладом згуртованості. Я особисто дивувався, наскільки організована нація японці, — Владислав Атрошенко, міський голова Чернігова.

Наша сторона провела презентацію Чернігова та розказала про наболіле. Найповніше мер і команда порушили питання співпраці в напрямі медицини й екології, зокрема звучали теми облаштування сміттєзвалища та Стрижня.

— Дуже виросла кількість онкозахворювань. І, можливо, якась медична допомога, — Костянтин Шихалев, голова громадської ради при екологічній інспекції.

— Одним із наболілих питань річки Стрижень є викиди і піску, і промислових підприємств. Дослівно. Лайно. Потрапляють в річку, і головне питання – це всі ці викиди виловити, — Ярослав Куц, керівник ЖКГ міста Чернігів.

Після обміну люб’язностями чиновники й аташе Японії зібралися садити сакури в парку навпроти «Мегацентру».

— Будемо сподіватися, що сакура, посаджена з представником японського народу, приживеться на нашій землі.

А саму офіційну зустріч завершили врученням подарунків і фотосесією з  представницею азійської країни. Вона пообіцяла розказати про всі наші побажання послу Японії.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button