Суспільство (відео)

У Мені жінки можуть пройти безкоштовний огляд у відомого лікаря (Відео)

У рамках програми «Здоров’я жителів Чернігівщини», започаткованої народним депутатом України Валерієм Давиденком, на Менщині стартував проект «Мамолог».

Протягом двох днів на безкоштовній основі жінок району обстежуватиме провідний спеціаліст України лікар-мамолог Сергій Бугайцов. За словами професора, рак молочної залози – це чума сучасного суспільства.

— В структурі онкологічних захворювань рак молочної залози складає на сьогодні 20%. Якщо 10 років тому щорічний приріс раку молочної залози складав 1%, то вже за даними 2016 року – 3%, тобто в три рази більше йде ріст захворюваності, — Сергій Бугайцов, доктор медичних наук.

Наразі лише в Менському районі на обліку перебувають 116 чоловік із діагнозом рак молочної залози. Цю хворобу можна перемогти, головне виявити її на ранніх стадіях та своєчасно почати лікування. Тому менянки наданій можливості пройти безкоштовне обстеження у себе вдома відверто вдячні.

— Я дуже рада, що приїхав до нас у Мену такий лікар, і я можу сходити і перевіритись. Я думаю, що кожна жінка буде цьому рада, — менянка Галина Гой.

— Треба це все на ранніх стадіях виявляти, обстежуватися, щоб було все в нормі. А то сидимо-сидимо, а тоді кажемо «ой, там у нас…», а самі за здоров’ям не дивляться люди, — менянка Віра Грибань.

— Як же, це велике діло, що приїжджають люди. Не треба ні коштів витрачати, ні часу. Для кожної жінки важливо знати її стан. Це дуже-дуже велике діло. Справа, звичайно, ця коштує великих грошей, але ж для нас хтось не пожалкував, постарався, велика дяка їм, що потурбувалися за нас. Я думаю, це повинні всі жінки оцінить не тільки самої Мени, а й усього району, бо тут багато будуть по запису, — менянка Ольга Котенко.

В перший день запису на прийом до відомого спеціаліста записалося більше ста чоловік, загалом же бажаючих виявилося близько тисячі. Тому, було прийнято рішення продовжити прийом лікарів ще на два дні — 29-30 квітня. Загалом же, програма «Здоров’я жителів Чернігівщини» триватиме й надалі.

— Повірте мені, цей процес, тобто співпраця із благодійним фондом і народним депутатом Валерієм Давиденком, не закінчується, а навпаки – продовжується і набирає обертів, — Олександр Мисник, голова Менської районної ради.

Як відомо, у рамках комплексної програми проходять прийоми різних вузькопрофільних медичних фахівців як для дорослих, так і дітей у всіх районах округу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button