Суспільство (відео)

Після канікул у школах Чернігова з’являться «шерифи» (Відео)

Від сьогодні в Чернігові запрацював всеукраїнський проект «Шкільний офіцер поліції», розроблений українськими та канадськими спеціалістами. Його презентацію з першим уроком провели для дітлахів третього класу школи №1.

— Доброго ранку.

«Розповідатимуть нам про правила життя, про правила дорожнього руху і про багато інших важливих речей, які всі ми з вами маємо знати», — Ольга Шелест, директор чернігівської школи №1.

«Треба не забувати про правила безпечної поведінки. На вулиці, як правильно поводитися з незнайомцями», — Ольга Мельник, сержант патрульної поліції, шкільний офіцер.

Шкільних офіцерів на все місто буде два. Це двоє звичайних патрульних, які пройшли відповідні тренінги.

«Для мене це буде, можна сказати, дебют. Є певне хвилювання, але я думаю, що ми разом впораємося. Труднощі, можливо, будуть зі старшокласниками, оскільки там говоримо про теми, де передбачена відповідальність адміністративна, кримінальна за певні злочини», — Олександр Кустенко, сержант, шкільний офіцер поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До півфіналу проекту «Молодь дебатує» вийшла школярка з Чернігова

Заняття проводитимуть по всіх школах Чернігова. По шість – для дітей до 4 класу, і по 19 – для старшої школи. Регіональні навчальні заклади наразі не задіяні в проекті. Початок роботи шкільних офіцерів збігся з останнім днем навчання перед зимовими канікулами, тому й тема відповідна – правила безпеки поза школою.

«Загалом сам курс спрямований на безпеку. На дорогах, у побуті, наприклад, проблема боулінгу», — Андрій Думич, начальник управління патрульної поліції в Чернігівській області.

Активна фаза проекту почнеться з наступного року – після повернення дітлахів за парти. Враження ж першопрохідців від спілкування з поліцейськими сьогодні тільки найкращі.

— Я дізналась багато правил. Я їх повторила. Зокрема, що робити в громадському транспорті.

— Мої враження дуже гарні. Мені сподобалось.

— Зарядився позитивом.

— Я хочу, щоб вони ще приходили.

Усі уроки для найменших проходитимуть в ігровій формі, для старших груп запланований серйозніший підхід. Загалом проект спрямований прищеплювати юним українцям правову свідомість ще зі шкільної парти.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =…з’являться «шерифи»=
    А своего слова не нашлось? Вечно старшему пиндосскому брату дупу лизать?

Back to top button