Суспільство (відео)

У найбільшому селі Носівської громади відкрили сучасну амбулаторію (Відео)

У селі Володькова Дівиця, що входить до складу Носівської ОТГ, урочисто відкрили нову сучасну амбулаторію.

Люди кажуть, що давно цього чекали, адже приміщенню, в якому розташовувалася стара, вже 130 років.

«Щось хотілося, щоб було сучасне. Тому що, бачте, що зараз у країні робиться? А хворих скільки? Діток скільки хворих».

«Я гіпертонік. Тому без кінця ходжу. Хай щоб і зубний був, і терапевти щоб були».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амбулаторія на Чернігівщині поповнилася електрокардіографом (Фото)

Будівництво амбулаторії коштувало 8 мільйонів 600 тисяч гривень. Із них 2 мільйони – це гроші громади. З її бюджету було виділено додатково 500 тисяч на обладнання кабінетів.

«Починаючи від ліжок, де буде денний стаціонар. Усі столи, усі ваги, все, що потрібно для того, щоб навіть брати аналізи, кров. Усе, що потрібно. Ми поспілкувалися з нашим головним лікарем і дали їм усе потрібне для обслуговування мешканців громади»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської ОТГ.

В амбулаторії працюватимуть сімейні лікарі та вузькі спеціалісти.

«У нас село дуже велике і дуже багато людей звертаються до стоматолога. Діток багато, тому вирішили, що тут буде кабінет стоматолога. Фізкабінет буде. Нам також до амбулаторії подарували новий автомобіль медичний. Закупили новий автомобіль, обладнання»,- Олександр Гаврилко, староста Володьководівицького старостинського округу.

Цього дня згадали про трагічно загиблого Валерія Давиденка, який багато років опікувався Носівщиною.

«Це Валерій Миколайович Давиденко. Він завжди опікувався всіма проєктами, які були в нашій громаді. Завжди допомагав і сьогодні розділив би з нами цю радісну подію. Ми йому вдячні за всі починання, що він нам допомагав, і світла йому пам´ять»,- Володимир Ігнатченко, голова Носівської ОТГ.

На відкриття амбулаторії завітав і його друг, народний депутат України Борис Приходько. Він наголосив на тому, що будівництву медичного закладу передувала багаторічна робота.

«По-перше, я прожив у Носівці 17 років. А по-друге, віддаю шану своєму товаришу, якого зараз із нами нема, бо він це розпочинав, він займався тим, що вибивав гроші в держави як народний депутат, звертався до ОДА. І його справи продовжуються»,- Борис Приходько, народний депутат України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володьководівицька сільська амбулаторія з новим автомобілем

Він зазначив, що нова амбулаторія – це дійсно сучасний заклад, який працюватиме для людей.

«Оперативне надання медичної допомоги – це головне. Тому що один із пріоритетних напрямів децентралізації – це надання якісної сільської медичної допомоги. Площа  амбулаторії – 320 квадратних метрів. Тут будуть працювати стаціонарно чотири лікарі, вони надаватимуть увесь комплекс медичних процедур і допомоги людям. Тут є чотири ліжка денного стаціонару та два ліжка – дитячі приміщення»,- Борис Приходько, народний депутат України.

До Володьководівицького старостинського округу входять 7 сіл. Це 5 тисяч населення, серед них 3,5 тисячі живуть у самій Володьковій Дівиці. Вона є найбільшим селом у громаді. Окрім нової амбулаторії, тут діють і два ФАПи. Також голова громади розповів про плани оновити денний стаціонар у Носівці вже наступного року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button