Суспільство (відео)

У Седневі відгриміло літературно-мистецьке свято (Відео)

Вже вдванадцяте у мальовничому куточку на Чернігівщині провели Всеукраїнське літературно-мистецьке свято «Седнівська осінь». Родзинкою цьогорічних святкувань стало відкриття біля Георгіївської церкви музейної «вулички» просто неба. Крім того, було встановлено пам’ятний знак на місці колишньої малярні, де створював свої шедеври Тарас Григорович Шевченко.

«На майбутнє, іншим гостям, туристам Седніва ми зробили музейну «вуличку» під відкритим небом. Краєзнавці видали декілька буклетів «Старий Седнів» з світлинами селища початку ХХ ст. Всі ці світлини роздрукували на банері, щоб люди могли відчути «Старий Седнів», — заступник голови Чернігівської РДА Андрій Курданов.

Та на цьому свято не закінчилося. На території садиби Лизогубів розгорнулися виставкові комплекси територіальних громад, митців, національних заповідників та обласних музеїв. А представники Чернігівської районної лікарні всіх гостей пригощали смачним кулішем та різноманітними смаколиками.

«Сьогодні на це свято ми привезли велику виставку своїх домашніх пирогів, хліба. Приготували казан кулішу на 250 літрів, зварили узвар з розрахунку на 1000 гостей», головна медсестра Чернігівської районної лікарні Раїса Іванівна

Літературно-мистецьке свято вражало своєю грандіозністю та колоритністю. Неначе аура самого Кобзаря була присутня у Седніві. Чеline здивувався, коли зустрів людину як дві краплі води схожого на Тараса Шевченка. Ним виявився Станіслав Новак, який переміг у конкурсі двійників видатного митця.

«Душа схвильована, ще раз віддаєм шану і пам’ять Т. Г. Шевченка. Чудове свято, щоб підтримати патріотичний настрій, Шевченка поважають і Україну неньку», — двійник Т. Г. Шевченка Станіслав Новак.

Для Седніва цей захід  став гарною традицією, який має чудовий потенціал для того, щоб згуртувати наше суспільство і відродити Україну. На гостей очікує цікава концертна програма, а масові святкування закінчаться пізно ввечері.

Ще статті по темі

Back to top button